ZABAVNO & DRUŽABNO

Raiven v Prešernovi preobleki

Uglasbitve Prešernove poezije

Uglasbitve Prešernovih poezij so pred leti zelo uspešno predstavili Vlado Kreslin (O, Vrba), Aleksander Mežek (Trnovo, kraj nesrečnega imena) in nekateri drugi pevci. Tokratni televizijski projekt z naslovom Prešeren v preoblekah pa predstavlja priljubljene uglasbitve Prešernove poezije v izvedbi sedanjih pevcev popularne glasbe in v novih priredbah za big band.

Alex Volasko
Alex Volasko Foto. Adrian Pregelj / RTV SLO

Glasbena interpretacija

Ob spremljali Big banda RTV Slovenija bodo svojo glasbeno interpretacijo in doživljanje Prešernove nesmrtne poezije predstavili Raiven, Tokac, Alex Volasko, Nina Strnad in Gregor Strasberger Štras (Mrfy). Projekt je nastal pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj. Idejno zasnovo in scenarij je prispeval urednik oddaje Daniel Celarec, režiserka je bila Tina Novak, dirigent Big banda RTV Slovenija pa Tadej Tomšič.

Tomislav Jovanović - Tokac
Tomislav Jovanović – Tokac Foto. Adrian Pregelj / RTV SLO

Prešernova poezija

Namen oddaje je približati pomen Prešernove poezije gledalcem vseh generacij, s poudarkom na gledalcih mlajše generacije. Prav zato so ustvarjalci k sodelovanju povabili najbolj priljubljene slovenske pevce popularne glasbe. Za oddajo Prešeren v preoblekah so nove priredbe za Big band RTV Slovenija ustvarili Tadej Tomšič, Matjaž Mikuletič in Patrik Greblo.

Gregor Strasberger Štras (Mrfy)
Gregor Strasberger Štras (Mrfy) Foto. Adrian Pregelj / RTV SLO

Prešeren v preoblekah … Raiven, Tokac, Nina Strnad, Alex Volasko, Štras (Big band RTV SLO in Tadej Tomšič). 8. februarja, ob 18.05 na TV SLO 1 in ob 21.05 na TV SLO 2.

Nina Strnad
Nina Strnad Foto. Adrian Pregelj / RTV SLO
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button