SANREMO

Sanremo 2024: Skozi drugi večer prepričal Geolier

Sanremo, od 6. do 10. februarja 2024

Veliki Sanremo 2024 je tudi letos razdeljen na pet večerov. Festivalska zavesa v nabito polnem gledališču Ariston se je prvič dvignila v torek, 6. februarja zvečer. Skozi prvi večer, na katerem so se med drugim poklonili Totu Cutugnu, se je predstavilo vseh 30 tekmovalcev, vsak s svojo pesmijo. Vse tekmovalne pesmi je ocenjevala žirija tiska, televizije in spleta. Največ točk je s skladbo Pazza osvojila 73-letna pevka in igralka Loredana Bertè, ki pravi, da na oder Sanrema prinaša univerzalno avtobiografsko skladbo.

Drugi festivalski večer

Drugi večer, ki ga je ob pomoči pevke Giorgie, ki je med drugim zapela pesem E poi, ki je bila na Sanremu predstavljena pred 30 leti, leta 1994, vodil Amadeus, je bil v znamenju polovice tekmovalnih skladb, ki so jih skupaj ocenjevali gledalci in radijske postaje, v razmerju 50:50. Na koncu je največ točk s skladbo I p’ me, tu p’ te osvojil italijanski raper Emanuele Palumbo, ki ustvarja pod imenom Geolier.

Gost drugega večera je bil tudi 71-letni igralec John Travolta. Na družbenih omrežjih so nekateri uporabniki zapisali, da je bil igralec precej ponižan, ko je moral z umetniškim vodjem Amadeusom in šovmanom Fiorellom pred Aristonom odplesati znamenite plesne račke … No, v tretjem večeru bo tukaj ‘gladiator’ Russel Crowe, ki bo tokrat nastopil kot glasbenik, saj ga s skupino Russell Crowe & The Gentlemen Barbers čaka turneja.

Končni razplet drugega večera – TOP 5:

 1. Geolier – I p’ me, tu p’ te
 2. Irama – Tu No
 3. Annalisa – Sinceramente
 4. Loredana Bertè – Pazza
 5. Mahmood – Tuta Gold

Tretji festivalski večer

Skozi tretji večer se bo predstavila preostala polovica tekmovalcev (15), vsak s svojo pesmijo. Tudi tokrat bodo vse skupaj ocenjevali gledalci in radijske postaje, v razmerju 50:50. Nastop tekmovalcev bodo tudi tokrat napovedali tekmovalci. Glasbeni sovoditelji so prikazani v oklepaju:

 1. Il Tre – Fragili (Loredana Berte)
 2. Maninni – Spettacolare (Alfa)
 3. Bnkr44 – Governo punk (Fred De Palma)
 4. Santi Francesi – L’amore in bocca (Clara)
 5. Mr. Rain – Due Altalene (Il Volo)
 6. Rose Villain – Click Boom! (Gazelle)
 7. Alessandra Amoroso – Fino a qui (Dargen D’Amico)
 8. Ricchi e Poveri – Ma non tutta la vita (BigMama)
 9. Angelina Mango – La noia (Irama)
 10. Diodato – Ti muovi (The Kolors)
 11. Ghali – Casa mia (Mahamood)
 12. Negramaro – Ricominciamo tutto (Emma)
 13. Fiorella Mannoia – Mariposa (Annalisa)
 14. Sangiovanni – Finiscimi (Renga-Nek)
 15. La Sad – Autodistruttivo (Geolier)

Sanremo 2024 na svojem 74. glasbenem popotovanju praznuje obletnico treh skladb. V četrtek, 8. februarja bo na odru Aristona na vrsti Eros Ramazzotti s pesmijo Terra Promessa, s katero je pred 40 leti zmagal v kategoriji Nuove Proposte.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button