ZABAVNO & DRUŽABNO

Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji, pravi Rifelj

Priljubljeni pevec, multininštrumentalist, finalist šova Zvezde plešejo ter obraz muzikalov Madagaskar in Ljubezenske prevare, predstavlja pesem, ki jo je ustvaril z ekipo serijskih hitmejkerjev, ki so zaznamovali slovensko in regionalno glasbo sceno.

O novi pesmi Vse do neba pravi, da je to zgodba o ljubimcih …Foto: Promo foto

30-letni Novomeščan je klasično izobražen pevec in multiinštrumentalist (harmonika, klavir, brenkanja se je učil pri bivšem kitaristu Dan D, Alešu Bartiju), z izkušnjami v narodnozabavni, klasični, pop glasbi, popevki in muzikalu.

Prvo samostojno pesem ‘Ljubim ljubiš’ je posnel pri 15. letih, štiri leta kasneje pa začel niz uspešnih nastopov na Slovenski popevki (med drugim 2. mesto s ‘Ti veš’ ter 3. mesti z ‘Mozaik’ in ‘Dovolj je poletja’ z Evo Boto). Z Bilbi je posnel duet in video ‘Zadihaj’, med njegove najopazneše pesmi pa sodijo ‘Čas’, ‘Ljubljena’, ‘Hotel za dva’ in ‘Čakaj me’.

Lani je s Kvatropirci izdal priredbo Plestenjakove pesmi ‘Moja ljubica’, v leto 2020 pa vstopil v duetu z Jano Šušteršič ‘Moje dobro in slabo’. Ustvarja prvi samostojni album, ob sebi pa je zbral izkušeno avtorsko ekipo, ki jo sestavljajo tudi Nermin Puškar, Tadej Košir, Rok Lunaček, Eva Klinc in Nace Jordan. Produkcijo je zaupal enemu najboljših balkanskih producentov, Mahirju Sarihodžiću – Makiju, ki ustvarja glasbo z največjimi regionalnimi zvezdami (Dino Merlin, Nina Badrić, Sergej Cvetković, Maya Sar, idr.)

Gašper je bil tudi superfinalist 2. sezone TV-šova ‘Zvezde plešejo’, od leta 2018 igra glavno vlogo v muzikalu ‘Madagaskar’, leva Alexa, od lani pa tudi v muzikalu ‘Ljubezenske prevare’, v katerem si deli oder s Tino Gorenjak, Majo Martino Merljak, Janom Bučarjem, Rokom Ferengo in Alojzijem Svetetom.

Še pred koncem poletja pošilja Gašper Rifelj na radie energično pesem ‘Vse do neba’, s katero sporoča, da se je za tisto, v kar verjameš, ne le v ljubezni, vredno potruditi in vztrajati: “To je zgodba o ljubimcih, ki nista čisto pravi par in tudi vsi ostali ju ne jemljejo resno: ‘Za naju rekli so, da to najin bo poslednji ples, da ne bo trajalo dolgo.’ Fant pa se je zaljubil in si želi poglobiti odnos: ‘Do neba, kjer bova sama in ne bova slišala ostalih, ki ne verjamejo v naju …’ In ko prideta do zvezd, bosta tam s tistimi, ki so preživeli težke dneve, vzpone in padce, in prišli do cilja, kamor pridejo le najbolj vztrajni,” pravi pevec, ki je bil tudi sam takem odnosu.

“Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji in mi pred oči pripeljali zgodbe iz preteklosti. Zgodilo se mi je, da so mi ljudje govorili, da neka oseba ni prava zame, čeprav sem čutil drugače in tudi sledil intuiciji. Čeprav pojem o ljubezni, je bistvo, da se vedno v življenju vedno borimo za tisto, kar čutimo, da je prav in gremo, kar nas vodi srce. Naj se sliši še tako klišejsko, je na koncu pomebno le to.”

Zbral ekipo regionalnih hitmejkerjev

Gašper, ki je po seriji uspešnih nastopov že skoraj inventar Slovenske popevke, poznate pa ga tudi iz udarnega TV-šova in glasbenega teatra, se želi z novim nizom pesmi, ki bo počasi zrasel v njegov prvi album, še bolj utrditi kot pop pevec. S tem namenom se je povezal z ekipo avtorjev in glasbenih ustvarjalcev, ki so v zadnjih letih zaznamovali glasbeni okus slovenskega, in jugoslovanskega občinstva.

Tadej Košir je eden najbolj plodnih slovenskih pop avtorjev zadnjih let, podpisal je tudi hite Raiven, Muff in Nine Pušlar, Nermin Puškar je pustil pečat v opusih regionalnih velikanov, kot so Željko Joksimović, Dino Merlin, Tony Cetinski, Massimo Savić in Hari Mata Hari, producent Mahir Sarihodžić – Maki pa je ob že omenjenem Merlinu podpisal tudi hite Nine Badrić, Jacquesa Houdeka, Aleksandre Radović, Maye Sar in drugih zvezdnikov.

Gašper Rifelj vse do neba s skladbo regionalnih hitmejkerjev.Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button