OTROŠKA EVROVIZIJA

Na Otroški Evroviziji 2020 13 držav; tekmovalci bodo prepevali ‘od doma’

Na letošnji Otroški Evroviziji, ki bo potekala pod sloganom #MoveTheWorld, se bo 29. novembra predstavilo (le) 13 držav, in sicer: Armenija, Belorusija, Francija, Gruzija, Kazahstan, Malta, Nizozemska, Rusija, Srbija, Španija, Ukrajina in Poljska. Prvič pa se bo na tem izboru predstavila tudi Nemčija. Vse skupaj bo tudi letos gostila Poljska.

RTV Slovenija, ki je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest) sodelovala le dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015 (z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto), tudi letos na tem festivalu, ki bo zaradi pojava koronavirusa precej drugačen, ne bo sodelovala. Ali se bo RTV Slovenija sploh kdaj vrnila na ta mali evrovizijski oder, je zaenkrat ena velika uganka. Želja, kakor vemo, vsekakor je, denarja pa precej manj …

Otroška Evrovizija se bo odvijala v Varšavi, in sicer v enem izmed televizijskih studiev. Vsi sodelujoči predstavniki bodo svojo pesem zapeli v ‘domačem’ studiu, torej iz države iz katere prihajajo. “Vse omejitve, ki veljajo v povezavi s pojavom koronavirusa pomenijo, da vseh mladih umetnikov ne moremo pripeljati na Poljsko, kjer bi osebno tekmovali na Otroški Evroviziji, tako da bodo zapeli v studiu svoje nacionalne televizije,” je na kratko strnil novi evrovizijski nadzornik Martin Österdahl, ki je še pripomnil, da so na zvezi EBU odločeni nadaljevati to glasbeno tekmovanje, ki poteka od leta 2003 dalje: “Kljub letošnjim spremembam bodo imeli vsi nadarjeni glasbeniki oziroma predstavniki še vedno enake možnosti, tako da bodo vsak na svoj način zablesteli na malem evrovizijskem odru. Vse sodelujoče države pa bodo na koncu po tradiciji sporočile še glasove za najljubše pesmi.”

Kar se tiče sodelujočih tekmovalcev je zaenkrat znana le predstavnica Nemčije, ki v ogenj pošilja mlado pevko Susan, ki se bo predstavila s pesmijo Stronger with you. Vseh ostalih ducat tekmovalcev pa bomo spoznali v naslednjih tednih, ko bo večina sodelujočih držav izbrala svojega novega predstavnika.

Armenija in Gruzija bosta letos na Junior ESC sodelovali že štirinajstič, Rusija in Malta šestnajstič ter Belorusija in Nizozemska osemnajstič. Kazahstan bo sodeloval tretjič, Francija četrtič Španija šestič, Poljska sedmič, Srbija dvanajstič ter Ukrajina petnajstič.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button