SLOVENSKA NOTA

Praznična Slovenska nota 2020: Tretjeuvrščena Petra Prebanda

Slovenska nota 2020 piše epilog s posebnimi prazničnimi zgodbami. V prvi oddaji se je Nejc Ašič pogovarjal s tretjeuvrščeno finalistko letošnje edicije – Petro Prebanda.

Petra Prebanda je 23-letna simpatična mladenka iz Pristave nad Stično, ki je letošnje leto na letošnji ediciji tekmovanja Slovenske note 2020 pristala na tretjem mestu. Ker je bila po telefonskem glasovanju ena bolj priljubljenih pevk na letošnji izvedbi tekmovanja, so jo v organizacijski ekipi še pobližje predstavili publiki v posebni praznični oddaji, ki je bila predvajana na božični večer, posneli pa so jo v Pristavi nad Stično – kraj, od koder prihaja Petra, in kraj, kjer so posneli njeno Notino razglednico, tj. videopredstavitev vsake finalistke. S Petro se je pogovarjal idejni vodja Slovenske note, Nejc Ašič, ki je od glasbenice izvedel marsikaj zanimivega in novega.

Praznične oddaje Slovenske note 2020 so na voljo na uradnem YouTube kanalu Slovenske note. Prva praznična oddaja s Petro Prebanda je bila na sporedu 25. decembra, druga oddaja z Manco Mihelin v glavni vlogi se je predvajala 28. decembra, tretja oddaja pa bo na sporedu na predsilvestrski večer, 30. decembra. S prazničnimi oddajami skušajo v ekipi tekmovanja narediti epilog letošnji ediciji in se zahvaliti ljudem, da so jih podpirali, ter preživeti zadnje dni leta virtualno skupaj s svojo publiko.

Nejc Ašič in Petra Prebanda. Foto: Armand Meterc

Petra Prebanda je v intervjuju med drugim spregovorila o tem, kako usklajuje študij farmacije s petjem. Med drugim je zaupala, da se za enkrat še ni odločila iti popolnoma resno na pot pevke, a da če bi šla, bi najverjetneje dobila od kolegic in kolegov s fakultete komentarje v stilu »premisli še enkrat«. Nejc Ašič je ob tem dejal, da se najbrž veliko pevk in pevcev na slovenski glasbeni sceni znajde na podobnih razpotjih, »ko imajo na voljo odličen študij, radi bi pa peli« in da se morajo prej ali slej odločiti za eno.

S Petro pa je Nejc spregovoril tudi o njenem perfekcionizmu, katerega je večkrat izpostavila na vseh njenih intervjujih pri Slovenski noti 2020. Kaj je še vse Petra zaupala? Vabljeni k ogledu oddaje!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X