FESTIVALI

Zmagovalka Slovenske note 2020: Komaj čakam, da slišite mojo pesem

Larisa Leva, zmagovalka Slovenske note 2020, je izdala svojo prvo slovensko pesem Le en pogled. Pesem je dobila za nagrado od Mladinskega centra Hrastnik, ki je vnovič spisal glasbeno potovanje za slovenske neuveljavljene pevke in pevce.

Jo bomo nekoč videli še na Emi?Foto: Tine Venko

Larisa je 13-letnica, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, ki pa je letošnje leto na začetku septembra slavila na Slovenski noti 2020. Po zmagi se je kar hitro lotila dela s producentom Alexom Volaskom, s katerim sta pesem Le en pogled tudi producirala.

Larisa se ob izidu pesmi počuti navdušeno, saj je to zanjo čisto prva izkušnja. »Komaj sem čakala, da bom izdala pesem. Zelo sem vesela, da sem jo lahko izdala in komaj čakam, da boste lahko pesem slišali tudi vi. Meni je pesem zelo všeč.«

Larisa je za pesem črpala osebno ljubezensko izkušnjo. Za Evrovizija.com je zaupala, da pesem »govori o skriti ljubezni in o fantu, ki si ne upa pokazati svoje ljubezni, ker ga je sram.« Larisa še ob tem zaupa, da bi rada s tem nagovorila vse fante, ki ne upajo pokazati čustev do punce, da jih ob tem ne rabi biti sram in da jih lahko pokažejo.

Larisa na vprašanje, zakaj morajo vsi poslušati to pesem, zgolj simpatično odgovarja: »Ker se splača!« Namreč vsi, ki so jo že predčasno slišali, so ji zaupali, da gre pesem hitro v uho.

Slovensko noto 2020 je osvojila 13-letna Larisa Leva iz Slovenske Bistrice.Foto: Tine Venko

Mlada pevka nam je še zaupala, da je za pesem že prejela lepe odzive. Pravi, da so se nekateri jokali in na splošno pohvalili skladbo. Larisa je zaradi svojega vstopa na domačo sceno že dobila svojo prvo glasbeno »fenico«, in sicer punčko, ki ji je pisala na instagramu. Tako že pridobiva odzive in si gradi zvesto publiko, kljub temu da šteje rostnih 13 let.

Larisa je za pesem posnela tudi videospot, in sicer ga je produciral MaKo Studio. Videospot je zelo poseben, pravljičen, saj ga je snemala na posebnem gradu. Larisa nam zaupa, da »je bilo na snemanju zelo pravljično, res sem se hitro sprostila in hitro začela uživati.« Pravi, da je prvič snemala videospot in da je uživala v vsaki milisekundi ter da se je počutila noro. »Po snemanju sem se še cel dan smejala in bila res srečna.« V spotu Larisi njena simpatija pošilja pisma in pesmi, nakar Larisa tega skrivnostnega fanta v ogledalu išče in išče. Na koncu pa verjame, da »sta skupaj pesem, v njej živiva«, kakor pravi delček njene pesmi.

Kljub temu, da je Larisa še zelo mlada, je tako pričela svoj prvi korak
na slovensko glasbeno sceno. Za Emo in Evrovizijo je premlada, a vseeno
smo jo povprašali, ali to tekmovanje spremlja. Iskreno prizna: »Emo in
Evrovizijo gledam včasih. Najbolj se spomnim Zale in Gašperja, Line
Kuduzović na letošnji Emi 2020, spomnim se tudi Ule Ložar z Eme 2019.«
In na vprašanje, ali bi kdaj rada stala na teh odrih, odgovarja: »Ja,
nekoč bi rada stala na teh odrih.«

Videospot je zelo poseben, pravljičen, saj ga je snemala na posebnem gradu.Foto: Tine Venko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button