ZABAVNO & DRUŽABNO

Radio 1 in dm zbrala rekordnih 1.037.313,54 evrov za družine v stiski

Obdobje praznikov, ko večina izbira darila in drobne pozornosti za najdražje, je za mnoge vse prej kot radostno. dm je že šesto leto po vrsti skupaj z Radiem 1 organiziral dobrodelni maraton 28 ur dobrodelnosti, v okviru katerega so zbirali sredstva za pomoč izbranim socialno šibkim družinam.

S skupnimi močmi so zopet dokazali, da zmoremo in z rekordnim zneskom 1.037.313,54 evrov številnim družinam omogočili, da bodo v leto 2021 vstopili z manjšim finančnim bremenom.

Čeprav je letošnji radijski maraton Radia 1 potekal že šesto leto zapored, pa se je 28 ur dobrodelnosti v studiu najdaljšega Denis Avdić showa v zgodovini v luči trenutnih razmer prvič odvijalo podobno, kot vse v minulem letu – na daljavo. Anja Ramšak, Jana Morelj in Miha Deželak z Denisom Avdićem na čelu so neprekinjeno oddajali celih 28 ur.

Rekordni znesek je presegel pričakovanja in želje vseh sodelujočih.Foto: Darja Štravs Tisu

Žalostne zgodbe s srečnim koncem

S pomočjo znanih gostov so poslušalce in gledalce ob upoštevanju
varnostnih ukrepov zabavali virtualno. Kot ponosni partner pri največji
skupni dobrodelni akciji v Sloveniji, je dm k skupnemu znesku za družine
v stiski prispeval 45.000 evrov, ki so jih s pomočjo kupcev zbrali na
dobrodelni petek in zbranimi donacijami v prodajalnah.

Dobrodelnost je s to akcijo postala znak praznične solidarnosti in žalostnim zgodbam ljudi v socialni stiski, ki je zaradi letošnjih razmer še toliko večja, vdahnila upanje, s katerim bomo lahko tudi v prihodnje pisali skupne zgodbe s srečnim koncem. “Mi bi to narediti tudi, če bi zbrali 50 evrov. Daš vse od sebe in na koncu si rečeš, pač dal sem vse od sebe in si nimam kaj očitati. Si pa vsako leto želimo seveda zbrati več. Letos pa še posebej, ker je letošnje leto, kot opažamo po elektronskih sporočilih, res najhujše doslej,” je vtise strnil Denis Avdić.

Dm je k skupnemu znesku za družine v stiski prispeval 45.000 evrov, ki so jih s pomočjo kupcev zbrali na dobrodelni petek in zbranimi donacijami v prodajalnah.Foto: Darja Štravs Tisu
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button