ZABAVNO & DRUŽABNO

Eno srce, ena Slovenija: Vsi skupaj zbrali skoraj dva milijona evrov

Dobrodelni maraton

Ekipa Denis Avdić Showa na Radiu 1 je skupaj z radijskimi postajami Radio 1 80ta, Radio Antena, Radio Bob, Radio Kranj, Radio Maxi, Radio Triglav in Radio Robin pripravila 12-urni dobrodelni maraton Eno srce, ena Slovenija.

Eno srce ena Slovenija
Ekipa v studio Radia 1 Foto: Darja Štravs Tisu

Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so v sredo, 9. avgusta od 6. pa vse do 18. ure zbirali denarna sredstva za prizadete v katastrofalnih poplavah in na koncu zbrali neverjetnih 1.914,746,89 evrov.

Eno srce, ena Slovenija
Dobrodelna akcija Eno srce, ena Slovenija Foto: Darja Štravs Tisu

Hvala, Slovenija!

»Najlepša hvala Slovenija, da ste se odzvali in za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe in tole je ena res čudovita zgodba. Vesel sem, da sem pri desetih letih pred vojno pristal ravno v tej državi. Želim, da si tisti, ki ste se znašli v težkih razmerah čimprej postavite na noge. Hvala, ker ste darovali tudi iz tujine, želim vam lep dopust še naprej. Hvala Slovenija in srečno,« je ganjeno dejal Denis Avdić.

Srečko Šestan
Srečko Šestan z radijsko ekipo Foto: Darja Štravs Tisu

Glasbeni gosti

V studiu so se jim podporo prišli izkazati številni glasbeni gostje, ki so poskrbeli za čudovito glasbo: Dejan Dogaja, Žan Serčič, Slavko Ivančič s posebnim gostom, voditeljem Radia 1 Iztokom Gustinčičem, Nina Pušlar, Maraaya, Pepel in kri ter BQL.

Duo Maraaya
Duo Maraaya Foto: Darja Štravs Tisu

Številni gosti

O poplavah so se pogovarjali tudi s strokovnjaki: s predsednico ZPM LJ Moste Polje Anito Ogulin, poveljnikom civilne zaščite, Srečkom Šestanom, psihologom dr. Aleksandrom Zadelom, z voditeljem na Radiu Antena in prostovoljnim gasilcem PGD Zbilje Maticem Hercegem, ki je pomagal reševati nemočne ljudi.

Anita Ogulin
Anita Ogulin z radijsko ekipo Foto: Darja Štravs Tisu

Težke zgodbe

Slišali pa smo tudi izjemno težke zgodbe poslušalcev, ki jim je vodna ujma skoraj uničila življenja in resnično potrebujejo našo pomoč, da se bodo lahko znova postavili na noge. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali tudi njim in jim vsaj malo olajšali veliko izgubo.

Nina Pušlar
Nina Pušlar z ekipo Foto: Darja Štravs Tisu

Dončićev dres

Med maratonom je potekala tudi dobrodelna dražba Dončićevega dresa s podpisi celotne slovenske košarkarske reprezentance, na najvišji ponujeni znesek radijci še čakajo. Si pa je drug podpisan Dončićev dres prislužil tudi Miha Deželak, ki je v družbi številnih sodelavcev daroval 500 eur v dobrodelne namene in poskrbel za velik aplavz.

Pepel in kri
Pepel in kri Foto: Darja Štravs Tisu

Dobrodelni dogodek se je končal s čudovito pesmijo What a wonderful world, ki jo je zapel voditelj Radia 1, Tomaž Klepač.

Radijci so na koncu dneva izjemno ponosni na celotno ekipo in na poslušalce, da jim je s skupnimi močmi uspelo izpeljati še en nepozaben dobrodelni maraton. Kljub počitniškim avgustovskim dnem, so bili voditelji točno tam, kjer jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje – za mikrofonom.

Tomaž Klepač
Tomaž Klepač Foto: Darja Štravs Tisu
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button