ZABAVNO & DRUŽABNO

Portoroške noči bodo znova odmevale

Avditorij Portorož, od 11. do 14. avgusta

V sklopu Portoroških noči, ki vsako leto še kako popestrijo poletni utrip na Obali, se nam letos obetajo trije edinstveni koncerti, ki bodo v Avditorij Portorož privabili ljubitelje dobre glasbe in zabave.

Vse skupaj se bo začelo v petek, 11. avgusta, ko bodo nastopil Petar Grašo. Nedeljski večer, 13. avgusta, ki bo obarvan dobrodelno, bo minil v znamenju Nine Pušlar. Za piko na i bo v ponedeljek, 14. avgusta nastopila še zasedba Help! A Beatles Tribute. Vstopnice lahko kupite na spletni strani Avditorija Portorož oziroma tukaj.

Odpovedan Dan D

Za soboto, 12. avgusta je bila sicer napovedana skupina skupina Dan D, ki se je odločila, da nastop glede na okoliščine poplav odpove. Za vračilo kupnine za vstopnice za koncert skupine Dan D se oglasite na blagajni Avditorija vsak dan od ponedeljka do petka od 8.00 – 12.00 ali pišete na info@avditorij.si.

Zbrana sredstva na koncertu Nine Pušlar, 13. avgusta, bodo v celoti namenili vsem tistim, ki so bili v zadnjih dneh prizadeti v poplavah.

Avditorij Portorož
Portoroške noči 2023 Alesh Maatko / Evrovizija.com

Petar Grašo, 11. avgust

Po razprodanem koncertu v Mariboru in razprodanih ljubljanskih Križankah bo priljubljeni glasbenik in pevec Petar Grašo nastopil na prvem večeru Portoroških noči 2023. Njegovi koncerti so vedno nepozaben spektakel za vse generacije, kjer ne manjkajo aktualni hiti: Ako te pitaju, Jel ti reka ko, Voli me, kot tudi njegove največje uspešnice, ki jih je ustvaril tekom kariere Šporke riči, Ko nam brani, Jedina, ’92, Volim i postojim. Avtor številnih besedil, mojster romantike in nepopravljivi lomilec ženskih src za koncert v Avditoriju 11. avgusta 2023 obljublja večer poln emocij in zabave!

Petar Grašo
Petar Grašo Foto: Tina Pleško

Dan D, 12. avgust / ODPOVEDNO

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in podobni, s Simfoničnim orkestrom RTVSlo so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno anti-turnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca 2019. Dan D so zanj dobili nagrado zlata piščal za album leta, skupina pa je bila proglašena tudi za izvajalca leta 2019. Leto kasneje je zlato piščal za skladbo leta dobila še balada Ne naredi mi z istega albuma.

Dan D
Dan D Foto: Promo foto Dan D

Nina Pušlar, 13. avgust

Po dveh letih se na Portoroške noči vrača NINA! Nina Pušlar je že četrto leto zapovrstjo najbolj predvajana domača izvajalka, njena skladba Nina, Nina, Nina pa največkrat predvajana domača skladba v letu 2022.

Nina Pušlar
Nina Pušlar Foto: Nejc Fon

Help, 14. avgust

HELP! A Beatles Tribute je skupina, ki s svojim energičnim nastopom ter veliko preciznostjo izvaja glasbo iz vseh obdobij glasbenega repertoarja legendarnih The Beatles. HELP! ima za sabo več kot 600 koncertov s festivalov, kulturnih ter športnih dvoran, večjih klubov, poslovnih zabav in kazinojev, ki so se v zadnjih devetih letih zgodili kar v 20 državah od Švedske do Grčije, Nemčije do Rusije in še Bahraina do Španije. HELP! pokriva repertoar skupine The Beatles vse od njihovih začetkov, pa vse do konca njihove kariere. Uživali boste v skladbah Hey Jude, Yesterday, She Loves You, Help!, I Want To Hold Your Hand, Let It Be in še mnogih drugih hitih. HELP! A Beatles Tribute bodo s svojo energijo, pristnim izgledom in izvedbo skladb z avtentičnimi inštrumenti ter zvokom, vseh zaščitnih znakov skupine The Beatles, v vas vzbudili občutek, da ste dejansko na koncertu liverpoolske četverice. Pridite na koncert skupine HELP! A Beatles Tribute in se prepustite glasbi, ki je za vedno spremenila svet.

HELP! A Beatles Tribute
HELP! A Beatles Tribute Foto: Boštjan Lipar

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button