INTERVJUJI

Nočni skok: Nastop na Emi nas ne zanima, na Evrosongu pa sploh ne

Letos mineva šest let od zmage Nočnega skoka v oddaji Na zdravje! in njihove uspešnice z naslovom Ribe, ribe, ribe, ribe. V tem času se je nekoliko spremenila njihova glasbena zasedba, posneli so nove pesmi in videospote, veliko časa tudi prebijejo na koncertnih odrih. Preberite, kaj zanimivega nam je zaupal vodja primorske skupine Bruno Viler …

Lepo pozdravljeni! Najprej Vas moram vprašati, ali ste mogoče sorodnik pevke Elde Viler. Oba imata namreč isti priimek (tj. Viler), obenem oba prihajata iz iste vasi (tj. Koštabone).
Pozdravljeni! Res je, da oba nosiva isti primorski priimek Viler, ki je na Obali kar v uporabi. In oba tudi prihajava iz najlepše istrske vasi Koštabone (smeh). Ampak žal Vas moram razočarati, nisva sorodnika.

Že skoraj šest let je minilo od Vaše zmage v oddaji Na zdravje!, kjer ste se predstavili s skladbo Ribe, ribe, ribe, ribe. Je to še vedno Vaš največji uspeh?
Kaj res?! Ne morem verjeti, da je že toliko let. Vsekakor je to še vedno največja uspešnica Nočnega skoka. Gotovo je bil to vrhunec, nenazadnje je bil to edini komad, ki je zmagal na slovenskem narodno zabavnem festivalu, čeprav ga ne moremo uvrstiti ravno v to glasbeno zvrst. Ta zmaga je bila presenečenje za nas (smeh)

Posneli ste tudi priredbo zmagovalne pesmi, ki pa ni postala taka uspešnica. V čem je razlika s prvotno verzijo?
Tako je. Radio Aktual nas je kontaktiral in vprašal, če bi posneli malo spremenjeno različico tega komada. Seveda, da smo sprejeli. In to ne glede na prejšnji uspeh komada. Glavni vokalist sem jaz, besedilo pa je prispeval Egon Godina. Je bila pa to v prvi vrsti predvsem želja različnih didžejev.

Izdali ste samo dva redna studijska albuma, zadnjega leta 2013. Ste obupali nad izdajanjem cedejev?
Prva plošča sploh ni bila namenjena za prodajo, bila je nekakšen brezplačen izvod. Druga z naslovom Ribe, ribe, ribe, ribe pa je bila nekakšna nadgradnja prejšnje. Vsekakor plošče niso bile nikoli naša prioriteta. Raje slonimo na posameznih komadih. Smo pa v zadnjem času izdali dva DVD-videospota Nisem to dekle in Bla, bla, bla.

Nastop na Emi nas ne zanima, na Evrosongu pa sploh ne. Nas ne vidim pod evropskimi žarometi (smeh).

Pred leti ste se prijavili na javni razpis za udeležbo na festivalu Melodije morja in sonca, a niste bili sprejeti. Vas je to presenetilo?
Da, spomnim se, bil je dober komad. Kar se tiče pa MMS-a, pa nas ni nič kaj dosti presenetilo to, da nismo bili sprejeti. Zavedati se moramo, da je tam velika kuhinja. Žal je marsikaj odvisno tudi od priročnega, ustreznega prijateljstva. Zato nas to ne zanima več. Spomnim pa se davnega leta 1984, ko smo kot spremljevalna skupina Marijana Mišeta nastopili na Splitskem festivalu s komadom Super Lilly. Takrat je resnično bil poudarek na sami glasbi, to pa bi z veseljem ponovil.

Sodelovali ste že s prepoznavnimi obrazi, kot so Dare Kaurič, Miha Gorše in Zdenko Cotič. Je za preboj na komercialni radio treba sodelovati z aktualnimi avtorji glasbe in besedil?
Seveda. To so avtorji, ki so prepoznavni in željeni v popularni glasbi. Brez njih nam ne bi uspelo priti na glasbeno sceno, to je dejstvo. Je pa seveda še kar nekaj avtorjev, ki so sooblikovali naše ustvarjanje. To je vsekakor pokojni Danilo Kocjančič. Omeniti pa moram tudi legendarnega člana Srebrnih kril Vladimirja Kalemberja. Radi sodelujemo tudi z nadarjenim Alešem Lavričem.

Igrate na obletnicah, veselicah. Katerih nastopov je največ in kateri so Vaši najljubši?
Največ je vsekakor veselic, ki potekajo ali za vikend ali pa na občinske in druge praznike. Najraje pa nastopamo na pravih žurih, kjer se občinstvo resnično zabava. No, tudi mi ne zaostajamo za njim (smeh).

Nekaj skladb ste posneli tudi v hrvaščini, prav tako veliko nastopate čez južno mejo. Bi lahko dejali, da ste si ustvarili dobro ime v tujini?
V hrvaški Istri veliko nastopamo, tako da si upam trditi, da smo si res ustvarili neko dobro ime med občinstvom. Nenazadnje so v sosednji Istri pravi žuri in te nikakor nočemo zamuditi (smeh). V hrvaškem jeziku smo posneli komade, kot so Bambina, Drugima procvalo cvječe, Želim ti sreču ja. Tudi Ribe, ribe, ribe, ribe obstajajo v tem jeziku.

Vaša zadnja pesem z naslovom Bla, bla, bla pravi tako: »Življenje je prekratko, če kompliciraš ga.« Se strinjate z mislijo, ste po naravi optimist?
Življenje je res prekratko, zato nima smisla, da si ga kompliciramo. Da, se popolnoma strinjam s čudovito napisanim besedilom. Tudi optimist smo, polni življenja – vsi člani. Moraš pa vedno biti optimističen, saj lahko le tako uspeš v tem poslu. Zato pravim: »Na zdravje, življenje!«

Za prej omenjeno skladbo ste posneli tudi videospot, in sicer šestega po vrsti. Je za Vas snemanje videospotov v prvi vrsti delo ali užitek in zabava?
Nekaj videospotov smo res posneli, tudi za komad Nisem to dekle je nastal zanimiv videospot. To je čas, ko se zbere celotna naša skupina in še preostali pomočniki, s katerimi definitivno uživamo, smejemo se, imamo se super. Zato je to vsekakor za nas predvsem užitek in zabava, kot ste že sami rekli.

V Vaši glasbeni zasedbi je trenutno samo ena predstavnica ženskega spola. Kdo koga po Vašem mnenju več razvaja, ona Vas ali Vi njo?
To je pa težko vprašanje (smeh). Pevka Mateja nas vedno motivira, ima super glas, nenazadnje uspešno deluje v naši skupini. Mislim pa, da smo si glede razvajanja drug drugega kar enakovredni (smeh).

Nočni skok je primorska zasedba, ki se lahko pohvali z večletno prisotnostjo na slovenski (in nenazadnje hrvaški) glasbeni sceni. Skupino petih članov sestavljajo Bruno Viler (bobnar in vokalist), Mateja Poročnik (pevka), Aleš Bolk (klavijaturist), Miha Cvejanov (kitarist in spremljevalni vokalist) ter Alan Martinčič (harmonikar, kitarist in vokalist).

Kaj pripravljate v prihodnje? Mogoče novo pesem, videospot, album?
Načrti za naprej so kar precej veliki. Trenutno delamo na novem komadu, za katerega nameravamo posneti tudi videospot. V bližnji prihodnosti pa tudi pričakujemo izid nove plošče. Nenazadnje imamo na zalogi kar nekaj super komadov, ki morajo obvezno dobiti mesto na prihajajočem CD-ju. Med temi je vsekakor tudi komad Pot do srca.

Najlepše se Vam zahvaljujem za sodelovanje in želim Vam, da vsa Vaša glasba najde pot do poslušalčevega srca.
Hvala za povabilo!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button