TEL AVIV 2019EMA 2019

Zala in Gašper razkrila obleko ter kaj vse ne bo manjkalo v njunih kovčkih

Televizija Slovenija je tik pred odhodom Zale Kralj in Gašperja Šantla v Tel Aviv pripravila še predevrovizijsko srečanje, kjer sta naša predstavnika še zadnjič strnila svoje misli in pričakovanja. Seveda pa je bilo to srečanje priložnost za prijetno druženje ter še za intervju. In kaj vse sta nam razkrila? Precej stvari, tudi glede obleke …

Kolo je njun zvesti spremljevalec.Foto: Alesh Maatko

A pojdimo po vrsti. Zala in Gašper že od vsega začetka ostajata skromna in predvsem zvesta sebi, zato sta se tudi na zadnje srečanje z mediji (pred odhodom v Izrael) pripeljala povsem v svojem slogu, s kolesom. Kolo je sicer tudi njun zvesti spremljevalec na vsakem koraku, in če bosta imela v Tel Avivu kaj prostega časa, upata, da se bosta lahko tako vsaj malo odklopila od evrovizijskega vrveža, ki bo doživel vrhunec z nastopom v prvem predizboru 14. maja. In kako potekajo priprave na ta dogodek? “Najine priprave na evrovizijski nastop potekajo precej umirjeno. Poskušava veliko počivati, se družiti z ljudmi, ki jih imava rada, in malo odmisliti nastop. Pesem sva zvadila že ogromnokrat in veva, da jo dobro znava, zato se zdaj osredotočava na stvari, ki jih rada počneva, saj bova na odru boljša, če bova poskrbela za svoje dobro počutje,” je povzel Gašper, Zala pa je dodala: “Uvrstitev se nama ne zdi pomembna in na Eurosong ne gledava kot na tekmovanje. Zelo se veseliva te izkušnje in predvsem tega, da bova lahko spoznala tuje glasbenike. Sebe in svojo pesem želiva predstaviti najbolje kot lahko in upava, da se dotakne še koga.”

Na Eurosong ne gledava kot na tekmovanje, pravita Zala in Gašper.Foto: Alesh Maatko
Lea Sirk je spregovorila o svoji lanski izkušnji.Foto: Alesh Maatko

Sicer bo za Zalo in Gašperja, ki zaradi vseh obveznosti pogrešata proste trenutke, v zadnjih 14 dneh to že drugi obisk Izraela, saj sta se pred dnevi vrnila iz Tel Aviva, kjer sta posnela tako imenovano evrovizijsko razglednico, ki jo bomo videli tik pred njunim nastopom. Ob prvem obisku sta ju navdušila predvsem prijaznost in gostoljubje, tako da se veselita tudi drugega obiska, saj se tokrat želita naužiti še humusa, sonca in morja. A da je/bo prostega časa za sonce in morje malo, še kako ve lanskoletna predstavnica Lea Sirk, ki se je prav tako udeležila druženja. Vsem zbranim medijem, predvsem pa Zali in Gašperju je zaupala, kako je lani sama doživljala evrovizijski izbor. Lea je poudarila, da ju čaka kar nekaj stresa, predvsem pa psihičnega napora. Kljub vsem tem dejavnikom verjame, da bosta uspešno oddelala vse skupaj, predvsem pa obema želi, naj uživata kolikor lahko, saj je to edinstvena izkušnja, ki se bo za njiju začela že takoj po praznikih.
Slovenska evrovizijska delegacija se bo namreč v evrovizijski Tel Aviv
odpravila že v petek, 3. maja, saj naša predstavnika v soboto, 4. maja,
čaka že prva vaja, 9. maja pa še druga.

Predevrovizijskemu srečanju se je pridružila tudi Lea Sirk.Foto: Alesh Maatko

Za Zalo Kralj in Gašperja Šantla bomo pod številko 5 navijali v prvem
predizboru 14. maja. Če se bosta uvrstila med prvih deset, ju bomo
videli in slišali še v velikem finalu, v soboto, 18. maja 2019. Poleg
Slovenije se bodo v prvem večeru predstavile še naslednje države: Ciper,
Črna gora, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija,
Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija
in San Marino.

Celotno predevrovizijsko srečanje, ki ga je posnel MMC, si lahko ogledate tukaj, oba intervjuja, ki ju je naša ekipa posnela z Zalo in Gašper pa si lahko ogledate spodaj. V prijetnem razgovoru sta nam zaupala, kako sta nedavno posnela evrovizijsko razglednico, kakšno obleko bosta imela ter da že pripravljata novo pesem, ki bo dobila tudi videozgodbo. In ker se svet ne vrti le okrog Evrovizije, smo ju seveda za konec še povprašali, s čim vse se rada ukvarjata v prostem času. “Rada se druživa z ljudmi, ki so nama blizu, rada bereva, gledava filme in poslušava glasbo,” sta strnila Zala in Gašper, ki jima vsi skupaj želimo vso srečo na nepozabni dogodivščini.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button