ZABAVNO & DRUŽABNO

Nino Ošlak se počuti kot 23-letni fant, pameti pa ima za vsaj 40 plus

Vsestranski nadarjeni umetnik Nino Ošlak je na glasbeni sceni prisoten že dolgo let, saj se je njegova pot v svet glasb začela že ob koncu umetniške gimnazije, ko je izdal svojo prvo videzgodbo za pesem Mi amor. Lansko leto je praznoval deseto obletniico glasben kariere, pred dnevi pa je dopolnil 30 let in tako odprl nov, nepopisan list življenja.

Nino Ošlak
Z leti se ne obremenjuje … Foto: Jan Rozman

Pred dnevi ste dopolnili 30 let, kako ste jih preživeli?
V družbi družine in prijateljev ni še bilo tiste velike zabave. Glede na situacijo je tako ali tako težje organizirati večje zabave, tako da … No, sem pa praznovanje v bistvu raztegnil na več tednov in še vedno traja. (smeh)

Verjetno ob tem ni manjkalo daril, kajne?
Nimam rad presenečenj v smislu, da me nekam odpeljejo in ne vem, kaj se bo zgodilo, to ne. (smeh) Veliko raje sem v vlogi, ko za druge pripravljam presenečenja, darila. No, letos za okroglo obletnico pa sem kar sam sebe obdaril z novim jeklenim konjičkom, saj sem v sodelovanju z Avtohišo Real iz Ljubljane našel res točno takšno vozilo, ki mi je pisano na kožo. Po novem tako vozim novega, črnega Nissan Juka. Da pa je vožnja res največji užitek, pa poskrbijo še dodatni, posebni zvočniki in audio sistem, ki ga ima ta avto. Na to karto so me dobili 100 %. Zvok v avtu mora biti vrhunski. (smeh)

V sodelovanju z Avtohišo Real iz Ljubljane je našel idealno vozilo zase. Foto: Promo foto

Seveda ste v tem času delali tudi na postavi, kjer ste se iz ‘baby boy-ja’ prelevili v postavnega fanta. Kako torej skrbite za postavo?
Hvala. Pred leti sem imel precej slabo samopodobo, ker sem bil res zelo suh. Zato sem začel intenzivno športati. Tudi sicer je bil šport vedno pomemben del mojega življenja, v rekreativnem smislu. Zadnja leta pa je res postal način življenja – rad telovadim v naravi, samo v zimskem času zavijem občasno v fitnes.

Če primerjava Ninota danes in če skočiva v preteklost, kaj vse se je spremenilo v tem času?
Lagal bi, če bi rekel, da se nisem spremenil. Seveda, ljudje se spreminjamo in še dobro da se. Sploh kadar se na bolje! Postal sem bolj previden in manj zaletav, kot sem bil v najstniških letih, recimo. Ni pa ugasnila tista trdna volja in ljubezen do glasbe ter vsega kar je s tem povezano.

Danes je glasbenik precej manj sramežljiv kot nekoč. Foto: Jan Rozman

Kaj pa glasbena pot? Kakor vem, ste začeli zelo zgodaj …
Ob koncu umetniške gimnazije se je vse skupaj začelo bolj za res, s prvim videospotom za pesem Mi amor. Prvi nastopi, večji odri, no, moram reči, da imam na to obdobje izjemno lepe spomine. Zgodb se je nabralo, da bi lahko že spisal kakšno krajšo zabavno biografijo. (smeh) Po kočani glasbeni akademiji sem si vzel zelo kratko ustvarjalno pavzo, nato pa spet na polno naprej.

Koliko pesmi in albumov pa ste izdali do danes?
Pesmi ne štejem več, albume, samostojne pa sem izdal tri. Zadnjega lansko jesen, ko sem praznoval tudi deseto obletnico delovanja. Mislim pa, da je v teh desetih letih število pesmi, pod katere sem se podpisal ali kot avtor glasbe ali besedil, že preseglo 120. Je pa res, da pišem tudi za druge glasbene izvajalce …

“Pridno ustvarjam naprej, pišem nekaj zase, nekaj tudi za druge, a naj kaj ostane še za presenečenje v jeseni. Sicer se pa še vedno zelo dobro vrti moja poletna uspešnica Midva, za katero smo posneli že moj 14. videospot.” Nino Ošlak

Seveda za konec ne moreva mimo trenutne situacije, ko ste glasbeniki skoraj da brez dela. Kako doživljate ta čas in kaj si želite za prihodnost?!
Ne bom jamral, ker v tem ne vidim rešitve. Ostajam optimist. Želim si samo, da bi ljudje zadihali, se malo sprostili in seveda, da bi ostali zdravi. Pa čim prej spet veselo na koncerte, dogodke in vsa druga družabna srečanja.

Ko bo dopolnil Abrahama, si bo kupil pravega konja, pravi. Foto: Jan Rozman
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button