EMA

Dramatični Imset pred Emo 2020: Skoraj nam voda v grlo teče

Na Emi 2020 se bo 22. februarja za novo evrovizijsko vstopnico borilo ducat tekmovalcev, ki jih tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Kot predzadnji so tu člani zasedbe Imset. Gre za mlade pronicljive glasbenike, ki smo jih lahko lani zasledili na več glasbenih prizoriščih, kjer so si oder delili z različnimi odmevnimi glasbenimi imeni …

Skupina Imset skupaj s producentom Matejem Pečaverjem.Foto: Imset

Poleg koncertiranja pa so glasbeniki veliko časa posvetili ustvarjanju novega glasbenega materiala. Med njimi je tudi najnovejša skladba Upornika z razlogom,  ki napoveduje povsem nove glasbene smernice benda.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za Emo 2020?
Ne moremo reči, da ne. Smo seveda upali na to, ampak iskreno pa si nismo predstavljali, da bomo bili izbrani. Potem pa prijetno presenečenje. Tako da smo še isti dan organizirali eno manjšo ‘žurko’. (smeh)

Jaka Peterka, Jaka Ažman, Dejan Macura in Blaž Horvat.Foto: Imset

Kako bi se predstavili vsem tistim, ki vas morda še ne poznajo (predvsem mlajša publika) ali pa morda celo dvomijo o vas?
Da smo precej zmešani. Z glasbo se resno in profesionalno ukvarjamo, ampak za štiri fante mora slej kot prej priti tudi kakšen ‘oddih’ in nas včasih kar malce zaskrbi, kaj vse objavljamo na naših Facebook in Instagram zgodba. (smeh). So pa ponavadi koncerti tisti, na katerih nas ljudje lahko spoznajo – ne samo na odru, ampak vedno pridemo tudi na kakšen hmeljev napitek po nastopu med ljudi, se družimo, sprejmamo kritike in spoznamo nove pozitivne ljudi. Vse ‘dvomljivce’ pa lepo vabimo na naše koncerte in naj nas pocukajo za rokav (ali za lase) in z veseljem kakšno rečemo.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?

“Priprav
je nenormalno veliko. Vsaj tako kot smo si mi zadali, nam skoraj voda v
grlo teče. (smeh) Ampak, če bi bilo kakorkoli drugače, nam bi bilo pa
dolgčas. Predvsem se vsake stvari lotimo 100 % in jo imamo podkovano s
tonami vaj / priprav. Že po ‘defaultu’ imamo redno 3 x na teden vaje,
odkar smo izvedeli za Emo, smo pa skoraj vsak dan skupaj in včasih si
gremo že pošteno na živce.”

Imset

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca Eme 2020 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2020?
Zaradi naše energije, naše zgodbe, mladosti ki jo imamo in predvsem vedno in redno ohranjamo tisto odštekanost!

Kaj so/bodo vaši aduti na odru Eme 2020?
Definitivno energičen nastop. Tudi sama postavitev celotnega banda bo precej drugačna kakor smo je bili vajeni do sedaj in pripravlja se res poseben šov. Kaj več pa še ne smemo izdati, a ne?

O čem govori vaša skladba za Emo 2020, Femme fatale?
Govori o fatalni, toksični, usodni ženski, ki udriha po moških. Tako kot bomo mi na Emi.

Zasedba Imset je leta 2018 predstavila svoj prvi album Persona.Foto: Marko Alpner

Če bi slučajno zmagali na Emi 2020, kaj lahko pričakujemo od vas v Rotterdamu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem največjem glasbenem odru?
Po vsej verjetnosti bi najprej zmago poštempljali z enim prijetnim druženjem do jutranjih ur. Potem pa priprave za Evrovizijo. Predstavljamo si, da bo dela in fokusa za nastop najbrž še precej več kot za Emo, pa že zdaj je tega ogromno. Ampak zagotovo bi pustili dober vtis, ker kot se poznamo, se nam po glavi vedno pletejo precej zanimive, včasih celo bizarne stvari in bomo to vkomponirali v naš nastop.

Če damo Emo in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2020?

“Kot
smo že napovedali svojo pot z novim singlom Upornika z razlogom konec
januarja, se bliža še nekaj novih singlov, sodelovati smo začeli tudi s
producentom Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey,
…) in imamo v planu izdati tudi album. Seveda pa se obetajo koncerti,
ki jih bomo pridno objavljali na naših družbenih omrežjih, tako da
upamo, da se srečamo na kakšnem!”

Imset

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Včasih smo imeli kar takšne družinske dogodke. Vsi smo se zbrali pri nekomu doma pred TV-ekranom in spremljali Evrovizijo. Seveda smo bili vsi najboljši kavčarski komentatorji in kritiki, nikoli pa si nismo mislili, da bomo imeli morebitno možnost igrati na takšnem odru. Tako da tudi danes še isto počnemo in se kregamo, kdo je boljši oziroma kdo sploh ne bi smel priti na Evrovizijo. (smeh)

Katera ESC pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil?
Teh je kar nekaj, ampak če izpostavimo, so to zagotovo Lordi, všeč sta nam bili pa tudi Loreen (Euphoria) in Ruslana (Wild Dances). Tako z glasbo kot vizualno. (smeh) Od slovenskih pa sta nam bila najbolj všeč lanskoletna zmagovalca Zala in Gašper. Preprosta, simpatična, lastna produkcija, odličen songwriting in dokazala sta, da se da. Kapo dol.

Imset pripravlja serijo koncertov, na katere smo prav vsi vljudno vabljeni.Foto: Marko Alpner
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button