ZABAVNO & DRUŽABNO

Rockerji z Eme priznali: Na snemanju je tekla kri

Snemanje ni minilo brez zapletov

Slovenska glasbena rock skupina Imset je z novim singlom in videospotom Bel vohun zakorakala proti poletni sezoni. “Vsak od nas ima znanca, prijatelja, mogoče celo družinskega člana, ki je zaradi spleta okoliščin zapadel v takšno ali drugačno odvisnost. Menimo, da si pred to problematiko kot družba še vedno preveč zatiskamo oči. Predvsem pa se marsikdo ne zaveda, da ne obstaja samo odvisnost od drog in alkohola,” so nam ob predstavitvi skladbe zaupali fantje iz skupine Imset.

Imset
Imset predstavljajo skladbo Bel Vohun. Foto: Arhic skupine Imset

Takšna in drugačna odvisnost

V videospotu je glasbena skupina pokazala več možnih odvisnosti. Denimo, odvisnost od telefona, kave in tatujev. “Če bomo vsaj enemu odprli oči, smo cilj dosegli,” še doda skupina, ki kljub težki zgodbi v videospotu pravi, da je pesem energična bomba in je idealna za vroče poletne dni, ki so pred nami.

Na snemanju si je njihov prijatelj, ki v videospotu odigra odvisnika od alkohola, razbil glavo. Ob snemanju kadra mu je začela teči kri, vendar se ob tem ni ustavil. “Vsi smo bili v nizkem štartu, da vskočimo s povoji in obliži, vendar je Gregor sceno odigral do konca. Čeprav ni profesionalni igralec, je vztrajal in na koncu dejal, da se je spomnil na Leonarda Di Capria in film Django Unchained, na snamenju katerega se je Di Caprio poškodoval, vendar vseeno nadaljeval,” povedo fantje in dodajo: “To je najboljša scena v videospotu. Vsi smo navdušeni in res presenečeni. Gregor si zasluži najmanj oskarja!”

Imset
Na snemanju si je njihov prijatelj razbil glavo. Foto: Arhic skupine Imset

Bel vohun je v vseh nas

Imset je obetavna slovenska rock skupina, ki jo zaznamujejo spevni refreni in mastni riffi, ki jih raztrga drzna elektronika. Pevec Jaka Peterka, basist Jaka Ažman, bobnar Blaž Horvat in kitarist Žiga Janežič, so fantje, ki na odru prepričajo s hudo energijo, prezenco in dodelanim nastopom. Med njihove največje uspehe štejejo visoko uvrstitev na mednarodnem tekmovanju ISC (International Songwriting Contest), kjer so se izmed 26000 izvajalcev iz celega sveta povzpeli med prvih 10 v rock kategoriji s pesmijo “All The Same” po izboru komisije, ki so jo sestavljali tudi člani skupin Linkin Park in Coldplay. Znajdejo se tako na festivalnih (Castle, Gora Rocka, Škisova, …) kotna klubskih odrih. Ob izidu novega singla pravijo, da se bel vohun skriva v vsakemu izmed nas. Bel vohun te povabi, na nas pa je, če njegovo povabilo sprejmemo.

Imset
Imset na izboru Ema 2020. Foto: Alesh Maatko

Videzgodbo posneli sami

“Kot že rečeno, v videospotu predstavimo več različnih odvisnosti. Vse scene so dodelane in nekatere na trenutke celo kontroverzne. Resnično smo razmišljali izven okvirjev in menimo, da nam je na koncu tudi uspelo. Odvisnost od alkohola smo denimo prikazali s pacientom, ki mu namesto infuzije v žile teče žgana pijača. Zgodbo o odvisnosti od tatujev je odigral Simon Mihorič, ki ima na sebi število tatujev v vrednosti garsonjere. Potetoviran je tudi po obrazu in na njegovem telesu skoraj ni več prostora za nov tatu. Simona smo v videospotu napudrali in prvič po kar nekaj letih je sam sebe videl brez tatujev. Verjamemo, da se bo videospot, ki smo ga snemali pet dni in je v celoti naše delo, gledalcem in poslušalcem vtisnil spomin in dosegel želeno sporočilo,” še zaključijo.

Imset
Resnično smo razmišljali izven okvirjev, pravijo fantje. Foto: Jaka Ažman
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button