EMA

Čeprav je Wolf končal na zadnjem mestu, je z Emo več kot zadovoljen

Na Emi 2020 se je s skladbo Maybe Someday predstavil tudi legendarni glasbenik Božidar Wolfand Wolf. Skladba je bila posneta v Skopju v Severni Makedoniji. Glasbo je napisal makedonski skladatelj pop glasbe Grigor Koprov, ki je v preteklosti pisal za glasbenike, kot so Toše Proeski, Maja Odžaklievska, Karolina Gočeva, Vlado Janevski ter drugi.

Z njegovima skladbama se je Makedonija predstavila na ESC leta 1998 in 2007. Pod besedilom sta podpisana Božidar Wolfand in Helena Banič Wolfand, Vladimir Dojčinovski pa je pesem spretno aranžiral in posnel.

Na odru Eme so se mu kot spremljevalni vokali pridružili Sandra Klemm – Sendi, Goran Jamšek, Sara Lamprečnik, Nejc Miklošič in Monika Mulec. Kreacija Wolfovih oblačil je delo Pike Justinek, oblačil spremljevalnih vokalistov Ines Čeperlin, za frizuro s katero je dvignil veliko prahu pa je poskrbel Kristijan Petek (Kristijan Styling Fashion Hair). V ekipi sta bila še Denis Poštrak, ki je skrbel za stike z javnostjo ter Goran Šarac, kolega iz časa skupine Rendez-Vous, ki je skrbel za koordinacijo. “Na izboru pa pesem Evrovizije je Wolf nastopil dvakrat v bivši Jugoslaviji. Prvič leta 1984 v Skopju s skupino Rendez-Vous, kjer so s skladbo Oh ne, Cherie osvojili 3. mesto, drugič pa kot solist leta 1986 v Prištini s pesmijo C’est la vie. Leta 1984 je nastopil na Evroviziji v Luxemburgu, ker je prepeval spremljevalne vokale Vladu Kalemberju in Izoldi Barudžija v pesmi Ciao, amore,” je povedal njegov piarovec.

Alesh Maatko

Božidar Wolfand Wolf se je pred meseci po 27-ih letih preselil iz Amerike nazaj v Slovenijo ter se začel znova ukvarjati z glasbo. “Maybe Someday je bila sprejeta na Emo 2020 na katero sem se pripravljal z največjim spoštovanjem do festivala. Čeprav sem bil najstarejši tekmovalec, star sem namreč 58 let, me leta niti slučajno ne obremenjujejo in spoštujem vse tekmovalce, saj smo dali vse od sebe. Ko je Grigor Koprov napisal glasbo, se mi je zaradi škotsko-irskega stila rodila ideja za besedilo, ki sva ga s Heleno zapisala v zgodbi, ki opisuje bitko dveh izgubljenih src, ki upata, da se morda enkrat brez dvomov in strahov le uspeta vrniti nazaj drug drugemu ter najdeta neko globoko čustveno povezavo, ki se je v preteklosti med njima izgubila. Glasba je narejena v nekakšnem stilu borbene koračnice in zato se je porodila ideja o koreografiji nastopa, ki jo je spretno izdelal koreograf in plesalec Branko Potočan z enostavnimi in efektnimi premiki na odru, ki so na ključnih mestih podprli izvedbo skladbe,” je povedal v uvodu.

Glasbenik je za Emo 2020 pripravil dovršen evrovizijski nastop. Foto: Alesh Maatko

Kaj pa malce ne navadna oziroma nevsakdanja oblačila? “Kar se tiče oblačil in izgleda pa sem začutil potrebo, da prikažem celotno koreografijo v uniformiranih oblačilih, ki prinašajo nekakšno borbeno energijo, ki bi podprla to ljubezensko zgodbo. Moj lik v tej zgodbi je bil ponazorjen v stilu borca, ki upa, da enkrat le najde pot nazaj v objem svoje izgubljene ljubezni. Smatral sem, da je dodatek kot so lasni vložki, ki jih je lepo vklopil v moj izgled Kristijan Petek, učinkovita in lepo zaključena preobrazba mojega lika v tega borca za ljubezen. Sam sem s svojo pesmijo, izgledom in samim nastopom na Emi zelo zadovoljen, saj smo vsi v ekipi dali vse od sebe. Seveda pa so okusi ljudi različni, kar je tudi prav, hkrati pa je potrebno razumeti, da smo v svetu zabave,” je še odgovoril Wolf.

Glasbenik, ki že pripravlja nove pesmi, je za zaključek še dodal, da so tovrstni nastopi predvsem v tujini stalnica, s čimer glasbeniki poleg pesmi opozorijo nase. In kako bo nase opzoril v prihodnje? Več v video intervjuju spodaj, ki smo ga naredili takoj po Emi 2020 …

Božidar Wolfand Wolf je tokrat stavil na pesem Maybe Somebody. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button