EMA

Tinkara Kovač po Emi 2020 razkrila, komu je namenjena skladba Forever

Na Emi 2020 smo lahko videli tako nove obraze kot nekaj že dobro poznanih imen. Med slednjimi je bila tudi Tinkara Kovač, ki je na Emi nastopila že petič. Čeprav je s skladbo Forever očarala občinstvo in žirijo, ki jo je postavila na zlato sredino, to na koncu ni bilo dovolj za superfinale. Kljub temu je Tinkara srečna, saj se je rodila nova pesem.

Tinkara Kovač se je s skladbo Forever zahvalila tudi evrovizijskim oboževalcem.Foto: Alesh Maatko
Tinkara Kovač na Emi 2020.Foto: Alesh Maatko

Glasbo za pesem je napisal Aleš Klinar, s katerim je že sodelovala pri zmagovalni skladbi na festivalu MMS 2019, besedilo je napisala Anja Rupel, za aranžma pa je poskrbel Miha Gorše. Glasbene dele za violino je posnel Matija Krečič, za violončelo pa Jera Krečič. Spremne vokale pa so odpele vokalistke Tinkarine koncertne ekipe – Julija Fajhtinger, Tajana Novak in Sara Lamprečnik.

Sicer pa Tinkari koncertni odri niso tuji, v svoji glasbeni karieri je odigrala že več kot tisoč nastopov v sodelovanju z izvrstnimi glasbeniki. Med pomembnejša mednarodna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza (The Chieftans), Dana Laverya (Tonic), Massima Bubolo, Kati Garbi in Paula Millnsa, nedavno pa je sodelovala pri snemanju novega studijskega albuma kultne italijanske zasedbe Litfiba. Naslednjič jo lahko vidite že 3. aprila na velikem odru Kina Šiška, kjer bo Tinkara Kovač predstavila svoj novi album, ki ga je naslovila . Več pa v našem video intervjuju, ki smo ga posneli takoj po Emi 2020 …

Tinkara Kovač je na Emi nastopila že petič.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Back to top button
X