ROTTERDAM 2020

Za Nemčijo bo prepeval Slovenec Ben Dolič, ki je prepeval tudi na Emi

Slovenija bo imela letos v ognju kar dva evrovizijska upa. Na eni strani bomo navijali za Ano Soklič, na drugi strani pa je tu Ben Dolič oziroma Benjamin Dolič, ki ga je interno izbrala Nemčija. Njegovo pesem je napisal evrovizijski veteran Boris Milanov, za koreografijo pa bo poskrbel Timberlakov koreograf in umetniški direktor Marty Kudelka.

Benjamin Dolič je nastopil v skupini D Base leta 2016.Foto: Alesh Maatko

Nemčija se je letos odločila, da svojega evrovizijskega predstavnika izbere interno, kar pomeni, da ga določi. 22-letnega glasbenika, ki se je 4. maja rodil v Ljubljani, je izbrala več kot 100-članska ESC žirija, priporočilo pa so dodali še nemški profesionalni glasbeniki.

Benjamina smo lahko spoznali na Emi 2016, kjer je nastopil v štiričlanski zasedbi D Base, ki se je predstavila s skladbo Alexa Volaska, Spet živ. Poleg tega je pri dvanajstih letih stal še na odru šova Slovenija ima talent.

Na naši Emi je Ben Dolič s skupino D Base sodeloval leta 2016.Foto: Alesh Maatko

Ko so me obvestili, da sem izbran za nemškega ESC predstavnika, so me preplavila čustva, saj so se mi s tem uresničile sanje … Mislim, da imam odlično pesem za Evrovizijo, tako da bom dal od sebe vse, kar imam za Nemčijo.

Ben Dolič

Ko je glasbenik dopolnil 18 let se je z družino preselil v Švico, kjer se je naučil nemščine, vse bolj pa se je posvečal svoji glasbeni karieri. Leta 2018 se je preselil v Berlin, kjer je v finalu šova The Voice of Germany končan na drugem mestu. Nato je sledila turneja po Nemčiji in Avstriji, ki ga je/bo na koncu pripeljala na Pesem Evrovizije. Ben se bo v Rotterdamu predstavil s pesmijo Violent Thing, pod katero se podpisuje avstrijsko-bolgarski producent Boris Milanov, ki je znan po mnogih evrovizijskih zgodbah.

Nemčijo bo na ESC 2020 zastopal Ben Dolič s skladbo Violent Thing.Foto: Zlatimir Arakliev
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X