EMA

Znani avtorji in naslovi skladb izbora Ema 2012

Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nillson, Søren Bundgaard, Vladimir Graić, Matjaž Vlašič, Bilbi, Gregor Stermecki, Chiron Morpheus in Magnifico, so imena, ki se podpisujejo pod šest skladb, ki jih je nacionalna televizija izbrala za sodelovanje na Misiji Ema.

Predstavitev projekta Misija Ema 2012.Foto: Alesh Maatko

Na javni razpis je prispelo 52 predlogov, večinoma iz Slovenije, več kot tretjina pa tudi iz tujine (Danska, Švedska, Hrvaška, Islandija, Malta. Komisija, ki so jo sestavljali Darja Švajger (učiteljica solo petja in dvakratna slovenska evrovizijska predstavnica), Mojca Menart (vodja Založbe kaset in plošč RTV Slovenija) in Aleksander Radić (zadnjih 10 let vodja slovenske delegacije na evrovizijskih tekmovanjih), je izmed prispelih prijav izbrala tri skladbe. Razvedrilni program Televizije Slovenija pa je k sodelovanju povabil še tri uveljavljene avtorje.

Na novinarski konferenci so ustvarjalci izbora Misija Ema 2012 v ljubljanskem klubu Cirkus predstavili vse avtorje skladb, prvič pa so javno predvajali odlomke skladb, ki jih bodo na izboru Misija Ema 2012 prepevale Eva Boto ter Nika in Eva Prusnik. Eva Boto bo svoje skladbe predstavila pod zaporednimi številkami ena, tri in pet, dvojčici Prusnik pa bosta nastopili pod zaporednimi številkami dva, štiri in šest. Skladbe bodo prvič v celoti predvajali v petek, 17. februarja, ob 18. uri na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202. Kaj pa so nam zaupale kandidatke pa si lahko pogledate na našem Facebook profilu oziroma tukaj.

Misija Ema 2012, novinarska konferencaFoto: Alesh Maatko

O izboru in glasovanju v šovu Misija Ema 2012

V nedeljo, 26. februarja, bo ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija končni izbor naše predstavnice na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2012, ki bo v Bakuju v Azerbajdžanu. Eva Boto ter Nika in Eva Prusnik bodo predstavile po tri skladbe. Po tem, ko bodo kandidatke odpele skladbe, bodo sodniki podali svoje ocene, istočasno pa bo potekalo tudi telefonsko glasovanje za vseh šest skladb. Skupni seštevek vseh glasov bo prinesel najboljšo skladbo za Evo Boto ter najboljšo skladbo za dvojčici Prusnik. “Nato sledi še en nastop Eve Boto ter Nike in Eve Prusnik, ki bodo zapele najboljšo pesem po izboru sodnikov in ljudstva. Po predstavitvi najboljših dveh skladb bo sledilo izključno telefonsko glasovanje. Tista skladba, ki bo prejela največ glasov, nas bo zastopala v Azerbajdžanu,” je na naše vprašanje pojasnil sistem glasovanja odgovorni urednik Razvedrilnega programa RTV Slovenija Vanja Vardjan.

Sicer pa bo večer izbora Misija Ema 2012 prepleten z mnogimi glasbenimi točkami, med katerimi bo na odru Misije Ema 2012 nastopila tudi zmagovalka francoskega izbora za Pesem Evrovizije, gostili bodo pa tudi nekdanjo evrovizijsko zmagovalko Marijo Šerifović in našo lanskoletno predstavnico, Majo Keuc. Gostitelj večera bo tudi tokrat Klemen Slakonja, ki bo poskrbel za sproščen in zabaven nedeljski večer.

Eva Boto ter Nika in Eva PrusnikFoto: Alesh Maatko

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button