EMA 2019TEL AVIV 2019

Zala in Gašper: Na evrovizijskem odru bova čisto sama in brez perja

Slovenijo bosta na Pesmi Evrovizije 2019, v prvem predizboru, 14. maja 2019, s pesmijo Sebi predstavljala Zala Kralj in Gašper Šantl. Kako zelo se je Zali in Gašperju spremenilo življenje po zmagi na Emi, kako oba gledata na to največje glasbeno tekmovanje, kakšna so pričakovanja ter kaj vse počneta v privatnem življenju, pa v posebnem intervjuju.

Zala Kralj in Gašper Šantl potujeta v Izrael 3. maja, saj ju 4. maja čaka prva vaja.Foto: Alesh Maatko

Za oddih izbrala Portugalsko

Zali in Gašperju se je življenje po zmagi na Emi obrnilo na glavo. Če sta še do nedavnega uživala v mirnem življenju, je pot do evrovizijskega Tel Aviva precej bolj živahna in polna obveznosti ter usklajevanj glede nastopa na največjem glasbenem odru. Ravno zaradi tega sta se mesec dni pred odhodom v Izrael odločila, da se bosta vsaj malo odklopila od vseh obveznosti ter si privoščila oddih na Portugalskem, kjer sta obiskala predvsem znamenito in priljubljeno plažo v kraju Nazaré, kjer sta uživala v prijetnem, skoraj že poletnem okolju, ne nazadnje pa sta na rtu nad plažo Praia do Norte občudovala valove, ki so značilni za to okolje. Srečna zaljubljenca zdaj čaka ob vrnitvi precej obveznosti, saj naj bi se udeležila promocijskega koncerta v Madridu, na evrovizijskem odru pa ju prva vaja čaka že 4. maja, česar se izjemno veselita.

In če naprej začnemo z zmago na Emi 2019 … Kako zelo se vama je tisti sobotni februarski večer spremenilo življenje? “Zelo veliko stvari se nama je resnično spremenilo, sploh prve dni po zmagi, ko Zala nekaj noči ni mogla spati, tako kot bi si želela,” takoj na začetku spregovori Gašper, ki sicer priznava, da sta imela z Zalo drugačne načrte, saj – kot smo začutili iz pogovora, ki si ga lahko v celoti ogledate spodaj – nista pričakovala zmage. A zdaj, slaba dva meseca po izboru, se prepuščata toku in dogodkom, ki so, tako Gašper, super. “Res se trudiva, da iz te izkušnje potegneva najboljše, kar je možno, poleg tega pa se vsak dan naučiva česa novega, kar nama pomaga pri najini nadaljnji skupni poti,” pripoveduje Gašper Šantl, ki sicer, kot nam je zaupal, nima nobenih sorodstvenih povezav z legendarnim štajerskim glasbenikom Rudijem Šantlom. Odkar sta postala zmagovalca Eme in predstavnika Slovenije na Evroviziji, sta iz sorazmerno anonimnega življenja stopila v precej javno okolje, kjer ju po novem ustavljajo na vsakem koraku. Zala Kralj pove, da jima je bilo to najprej precej čudno, ko so ju ustavljali neznani ljudje, danes jima je pa všeč, sploh ko ljudje zaželijo srečo, bodisi ko sta na sprehodu v parku ali pa kje na kolesu. A dobre želje ne prihajajo le iz domovine, ampak tudi iz tujine.

Gašper in Zala optimistično zreta v glasbeno in evrovizijsko prihodnost.Foto: Alesh Maatko

Zala in Gašper se bosta predstavila v prvem predizboru, v torek, 14. maja, pod zaporedno številko 5. Če se bosta uvrstila med prvih deset, ju bomo videli in slišali še v finalu, v soboto 18. maja 2019. Države, ki se bodo predstavile v prvem predizboru so (v naslednjem vrstnem redu): Ciper,
Črna gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Madžarska, Belorusija,
Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska,
Grčija in San Marino.

Statistike so ponorele. Zelo sva ponosna na odziv iz tujine, sploh da poslušajo Sebi. Resnično veliko nama pomeni, da sva s slovensko skladbo dosegla tako velik krog ljudi, tudi tujino,” pravi Gašper, Zala pa ob tem dodaja, da je to še en dokaz, da je slovenski jezik res krasen. Precej smešno jima je, ko ju iz tujine vprašajo, ali sta par. “Če recimo pogledate najine fotografije na Instagramu ali Facebooku, je takoj vsem vse očitno,” pripomni Zala. Seveda pa vsak, ki opazuje Zalo in Gašperja, lahko takoj začuti, da je med njima neka posebna energija, ki sta jo delila z gledalci na odru Eme in jo bosta delila na velikem evrovizijskem odru, kjer bosta sama, brez spremljevalnih vokalistov.

Oboževalci iz tujine Zalo in Gašperja največkrat vprašajo, če sta res par.Foto: Alesh Maatko
Srečno, Gašper Šantl in Zala Kralj.Foto: Alesh Maatko

V Tel Avivu si bova naredila tako situacijo, da se bova počutila udobno in potem dala vse od sebe. Vse skupaj bo precej podobno, kot je bilo na Emi, sledila bova tudi sporočilu pesmi, in sicer, da moraš ostati zvest samemu sebi,” sta odgovorila. In kaj vse sta nam še povedala ter kaj sicer počneta, ko nista vpeta v glasbeni svet? Vse to in še več si lahko ogledate v spodnjem video prispevku, ki smo ga posneli tik pred njunim (prvim) odhodom v Izrael, kjer bosta posnela evrovizijsko razglednico.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button