ZABAVNO & DRUŽABNO

Najbolj prikupen slovenski evrovizijski par spregovoril o ljubezenskih pismih

Nova pesem slavi njuno razmerje

Zala in Gašper – zmagovalca EME 2019, ki sta nas nato zastopala na Pesmi Evrovizije v Tel Avivu leta 2019, se na glasbene odre vračata v svoji najbolj čisti obliki: z novo pesmijo, ki sta jo predstavila na valentinovo, torej tik pred finalom EME 2022. Novi singel nosi naslov Love letter in je prav to, kar razkriva že naslov: ljubezensko pismo v obliki pesmi.

Nova glasbena zgodba

Pesem Love letter bo njune zveste oboževalce razveselila z dejstvom, da vsebuje vse zaščitne elemente, zaradi katerih so se sploh zaljubili v Zalo in Gašperja: Gašperjev čutni elektronski pop, Zalin nežni glas, ki valovi na meji med petjem in pripovedovanjem, ter sporočilo, ki pesmim doda bistvo njunega ustvarjanja. Znani elementi pa v novi skladbi prvič zazvenijo ob zvoku klasične kitare, ki ljubezenskemu pismu doda še tisto zadnje, kar je potrebno, da iskrica zares preskoči. Nova pesem tako slavi njuno razmerje in glasbo, ki je bistvo njune biti.

Zala in Gašper
Zala in Gašper pravita, da drug drugem še nista napisala ljubezenskega pisma.  Foto: Urša Premik

Novi singel spremlja tudi videospot, ki je njuno običajno igrivost zamenjal z umirjenostjo in zrelostjo ter s tem pesmi in sporočilu dodal še vizualno podobo.

Ljubezenska pisma

Seveda pa mnoge ob tem zanima, ali sta si kdaj napisala kakšno ljubezensko pismo. »Čeprav sva skupaj že štiri leta, drug drugem še nisva napisala ljubezenskega pisma. V pesmi Love letter se spominjava trenutkov, v katerih je vsak dotik električen in vsak pogled poln čustev, ter opazujeva, kako so naju ti občutki privedli do sedanjosti, ko nama najin odnos predstavlja neko zavetje, stabilnost in nekaj, kar zares ceniva. Najino razmerje je zelo prepleteno z glasbo, ki jo ustvarjava, zato svojo ljubezen dojemava kot umetniško delo, ki ga ves čas dopolnjujeva in občudujeva,« sta nam zaupala simpatična glasbenika.

Album tik pred Evrovizijo 2022

Kot smo še izvedeli, bomo novi singel lahko slišali tudi na istoimenskem albumu, ki bo izšel 6. maja. Na njem bomo poleg nove pesmi našli tudi že predhodno predstavljeni pesmi Origami in Xoxo, prinaša pa še kup glasbenih poslastic in presenečenj, ki jih bosta zalagasper, kakor se predstavljata, razkrila v prihajajočih mesecih.

Zala in Gašper
Vrnila ste se z ljubezenskim pismom v obliki pesmi. Foto: Urša Premik

O Zali in Gašperju

Mlad par je svoj prvi singel Valovi predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado Zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel Baloni sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom S teboj pa jeseni isto leto. Februarja 2019 sta izdala EP zbirko Štiri, ki poleg omenjenih singlov vsebuje še pesem Sebi, ki sta jo predstavila na izboru za Pesem Evrovizije. Junija 2019 sta se odločila za korak naprej in predstavila svoj prvi angleški singel Come to me, ki mu je oktobra sledil singel Signals.

Na valentinovo, 14. februarja 2020, sta izdala svoj prvi album – vinilko z naslovom 4, ki vsebuje angleško in slovensko stran z EP izdajama Štiri in Four. Novi album sta konec februarja 2020 predstavila na koncertu v Kinu Šiška. Mlada glasbenika sta ostala aktivna tudi v času pandemije. Posnela sta at home različice svojih uspešnic songs S teboi, Sebi in Signals ter jih pospremila s čudovitimi animiranimi videi. Med karanteno sta napisala tudi pesem Origami, ki jo spremlja videospot, sestavljen iz čutnih, a spontanih posnetkov s plaže v Tel Avivu. Leto 2020 sta zaključila s prazničnim singlom Sto idej, v letu2021 pa sta navdušila s pesmijo Xoxo. Zdaj, točno dve leti po izidu njunega prvega albuma, napovedujeta novi album in predstavljata pesem Love letter.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X