TORINO 2022

Drama v Ukrajini! Alina Pash se umika z Evrovizije v Torinu

Njena pesem je v hipu osvojila evropsko občinstvo

Nedavno izbrana nova ukrajinska predstavnica za Pesem Evrovizije Alina Pash, ki je slavila na izboru Vidbir 2022, ki se je zgodil 12. februarja se, kot je zapisala na svojem instagram profilu, umika z Evrovizije 2022. Glasbenica, ki so ji stavnice napovedovale visoko uvrstitev, če ne celo zmago, pravi, da ne bo nova ukrajinska predstavnica.

Po zmagi na Vidbirju 2022 je bilo Alinino sodelovanje na Pesmi Evroviziji 2022 v Torinu pod velikim vprašajem, sploh, ko so se v javnosti pojavile obtožbe, da je avgusta 2015 nezakonito obiskala Krim. Po ukrajinski zakonodaji mora vsakdo, ki želi obiskati Krim, pridobiti dovoljenje ukrajinske vlade in vstopiti na ozemlje prek Ukrajine. Po objavi dokumentov v medijih je posebna varnostna služba sporočila, da teh dokumentov ni izdala, kar je sprožilo vprašanja o legitimnosti celotne dokumentacije …

Ukrajinska televizija UA:PBC je medtem že sporočila, da zmagovala Alina Pash ne bo zastopala Ukrajine na Pesmi Evrovizije v Torinu. Kdo bo tisti srečneš, ki bo dobil novo evrovizijsko vozovnico bo znano v naslednjih dneh. Prav tako pa bodo verjetno znane tudi podrobnosti v zvezi s sporno dokumentacijo, o katerih govori cela Ukrajina.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4
+1
1
Back to top button
X