ZABAVNO & DRUŽABNO

Kaj v posebni zgodbi Sto idej sporočata Zala in Gašper?

Naša evrovizijca dober mesec pred božičem predstavljata božično zgodbo Sto idej, pri ustvarjanju katere so jima preko družbenih omrežij na pomoč priskočili tudi njuni oboževalci.

Zala in GašperFoto: Lana Špiler

“Nikoli si nisva predstavljala, da bova skupaj napisala praznično pesem, saj praznični čas dojemava zelo različno. Skupaj sva nabrala vse stvari, ki so nama na praznikih všeč, oboževalce pa sva preko socialnih omrežij prosila, da z nama delijo svoja praznična doživetja, in dobila izjemen odziv. Tako se je nabralo veliko lepih idej iz katerih je nastala pesem Sto idej,” sta o ustvarjalnem procesu povedala Zala in Gašper, ki sta pesmi dodala še navodila za poslušanje, ki so popolnoma v njunem slogu: “Želiva si, da se ob najini novi pesmi sprostiš, si pripraviš topel čaj ali vročo čokolado, pocartaš svojo sorodno dušo (seveda pod to šteje tudi tvoja domača žival) in razmišljaš o vsem, kar se ti je zgodilo lepega.”

Spomnimo. Mlad par, za katerega smo navijali na Pesmi Evrovizije 2019 v Tel Avivu, je svoj prvi singel Valovi predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel Baloni sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom S teboi pa jeseni isto leto.

Zalagasper (aka Zala Kralj & Gašper Šantl).Foto: Lana Špiler

‘Zalagasper’ sta slovenski duo, ki se je na skupno glasbeno pot podal leta 2017. Začetek njunega sodelovanja je bil zaznamovan z izdajo prvega skupnega singla Valovi. Že pred sodelovanjem si je vsak od njiju posebej utiral glasbeno pot. Zala je začela s preigravanjem coverjev, nato pa se je odločila za pisanje avtorskih pesmi, ki temeljijo na njenem nežnem pristopu in pripovedovanju …

Februarja letos sta izdala EP zbirko Štiri, ki poleg omenjenih singlov vsebuje še pesem Sebi, ki sta jo predstavila na izboru za Pesem Evrovizije. Junija sta se odločila za korak naprej in predstavila svoj prvi angleški singel Come to me, ki mu je oktobra sledil singel Signals.

Na valentinovo, 14. februarja 2020, sta izdala svoj prvi album – vinilko z naslovom 4, ki vsebuje angleško in slovensko stran z EP izdajama ‘štiri’ in ‘four’. Novi album sta konec februarja predstavila na koncertu v Kinu Šiška.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X