ZABAVNO & DRUŽABNO

Zala in Gašper o prvem prepiru med osebama, ki se imata radi

Ob vstopu v evrovizijski mesec Zala in Gašper predstavljata novo pesem z naslovom xoxo, ki pripoveduje o prvem prepiru med osebama, ki se imata radi. Pesem je navdihnil roman Strah za metulje v nevihti Ferija Lainščka, mlad par pa v pesmi ponovno ponudi globoko sporočilo, ki je eden od njunih zaščitnih znakov.

Zala in Gasper predstavljata novo pesem xoxo. Foto: Universal Music

Spomnimo. Mlad par je svoj prvi singel Valovi predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado Zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel Baloni sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom S teboi pa jeseni isto leto. Februarja letos sta izdala EP zbirko Štiri, ki poleg omenjenih singlov vsebuje še pesem Sebi, ki sta jo predstavila Evroviziji. Junija 2019 sta se odločila za korak naprej in predstavila svoj prvi angleški singel come to me, ki mu je oktobra sledil singel signals. Na valentinovo lani pa sta izdala svoj prvi album – vinilko z naslovom 4, ki vsebuje angleško in slovensko stran z EP izdajama štiri in four.

“Pesem xoxo govori o prvem prepiru med dvema osebama, ki se imata radi. Govori o trenutku, ko se začne odnos razvijati na neki drugi, novi ravni. V skladbi sva prepir prikazala z igro križcev in krožcev, ki jo brezglavo igrata dva človeka in ne opazita, da simbole sproti briše dež in da so njune poteze nesmiselne in prazne. Podobno v prepirih včasih nizamo argumente, ne da bi zares prisluhnili drugi osebi. Z mislijo na roman Strah za metulje v nevihti sva ta občutek ujetosti med prepirom želela prikazati s simbolom metulja, ki se boji, da bi mu dež zmočil krila. Skozi prepire ljudi bolje spoznamo in jih lahko tako še močneje ljubimo. In ker metulj več ni v bubi, se lahko s krili kapljicam umakne,” sta o novi pesmi povedala Zala in Gašper.

Nova pesem je slovenskem jeziku, spremlja pa jo tudi videospot. 9. maja jo bosta v živo predstavila tudi na radijskih postajah mreže EBU. Poleg nove xoxo bodo poslušalci lahko slišali še njun singel ‘origami’, ki sta ga napisala med karanteno. To pesem spremlja tudi videospot, sestavljen iz posnetkov s plaže v Tel Avivu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button