EVROVIZIJA

ESC 2021: Kako napihnjene, ali pač ne, so stavnice pred vajami?

Razvpite evrovizijske stavnice, ki so vsako leto pri favoriziranih državah tradicionalno napihnjene, pri manjših pa prevečkrat podcenjene, se vsaj v zadnjih štirinajstih dnevih na ključnih pozicijah niso spremenile. Na prvem mestu je še vedno Malta, zelo blizu pa ji je druouvrščena Francija. Kaj pa Slovenija? Skok iz zadnjega na predzadnje mesto.

V prvem predizboru, 18. maja 2021, bo na oder prva stopila Litva, nato pa ji sledijo: Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. Stavnice na dan 01-05-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Malta, Švedska, Litva, Ciper, Romunija, Ukrajina, Rusija, Azerbajdžan, Norveška in še Hrvaška. Od zadnjega pregleda se, vsaj kar se tiče finalistov, lestvica ni spremenila, le malo se je premešala. Bodo prve vaje, 8. maja, poskrbele za preobrat, ali pač ne?!

V drugem predizboru, 20. maja 2021, kjer se bo predstavilo 17 držav, prav tako ni nobenih sprememb. Kot prvi bo na oder stopil San Marino, nato pa sledijo naslednje države: Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija, Švica in še Danska. Stavnice na dan 01-05-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Švica, Bolgarija, Finska, Islandija, Grčija, San Marino, Moldavija, Srbija, Albanija in Avstrija.

Evrovizijske stavnice (TOP 10) na dan 1. maj 2021. Foto: eurovisionworld.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button