ZABAVNO & DRUŽABNO

Ana Soklič skozi čutno zgodbo ujela kontraste življenja

Bohinian girl, Bohemian woman

»Kontrasti so tisti, ki barvajo naša življenja. Ne morem zanikati, da sem celo svoje otroštvo preživela v Bohinju, pa vendar moja duša navdih črpa iz globalnega pristopa h glasbi. V skladbi se namreč prepletajo vplivi »soula«, »gospela« in »popa«. Prav tako sem v privatnem življenju zelo mila in preprosta, na odru pa popolnoma drugačna. To so palete barv življenja s katerimi ustvarjamo svoje mojstrovine in rišemo spomine.«

S temi besedami je naša odlična vokalistka in nekdanja evrovizijska predstavnica Ana Soklič v svet pospremila svoj novi singel Bohinian girl, Bohemian woman, ki je dobil tudi videozgodbo.

Ana Soklič
Ana Soklič Foto: Katja Jakus

Ljubezensko sporočilo

Čutna skladba nas nagovarja z ljubezenskim sporočilom. Dotika se iskrene ljubezni in izpostavlja moč ljubljene osebe, ki nas lahko iz teme pospremi v lepoto dneva ali nas zgolj pobere, ko smo na tleh. Pesem nas poboža z veliko mero čutnosti, senzibilnosti in iskrenosti. Vrača nam pogum in čisti razum.

»Le kdo je tisti, ki barva naša življenja, napaja naše duše in neguje naš razum. Kdo je tisti, ki ne bo pustil, da se utopimo?«

»Odkar pomnim, sem si želela ustvarjati glasbo z bogatimi afriško ameriškimi glasovi, ki jim ob bok topline, razsežnosti in moči, nihče ne more stopiti. Ponazarjajo odprta vrata v raj. Takšna sodelovanja mi pomenijo vse. Zato mi je v velik ponos, da z vami lahko delim svoj najnovejši singl, ki smo ga tokrat začinili z zvrhano mero ljubezni, optimizma in navdiha. Hvaležna sem vsem, ki ste v mojo skladbo in videospot vnesli iskreno energijo in izjemno pozitivo,« pripoveduje glasbenica, ki je za skladbo posnela tudi videozgodbo.

Ana Soklič
Ana Soklič nam po Evroviziji predstavlja novo skladbo. Foto: Katja Jakus

Video in avtorska ekipa

Videospot za skladbo Bohinian Girl, Bohemian Woman prinaša tudi vizualno doživetje, ki dopolnjuje glasbeno izkušnjo. Sodelujoči pri videospotu so režiser Max Petač, koreograf Žigan Krajnčan, plesalka sodobnega, izraznega giba Kristyna Šajtošova, igralec Kolja Chilima Budišin, plesalka z obroči Masha Ferme ter Katja Djukič na kotalkah.

Besedilo skladbe je Ana Soklič napisala sama, hkrati pa je soavtorica glasbe – skupaj z Bojanom Simončičem, ki je skladbo aranžiral. Glasbeni miks je delo Troya Millerja. Pri snemanju pa so sodelovali še: izjemna pihalca Primož Fleischman in Tomaž Gajšt, ter vokalni zbor pod vodstvom Dorian Holley in Nayanna Holley.

Ana Soklič
Besedilo skladbe je Ana Soklič napisala sama. Foto: Katja Jakus

Kaj več tako o novi skladbi kot tudi o naši nekdanji ESC predstavnici pa kaj kmalu v posebnem intervjuju …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button