ROTTERDAM 2021EMA 2021

Ana Soklič po nastopu strnila misli: Zgodilo se je, tako kot se je

Kljub izjemnemu vokalu se naša evrovizijska predstavnica Ana Soklič ni uvrstila v veliki finale letošnjega evrovizijskega izbora. Evrovizijski gledalci in žirije prvega predizbora Pesmi Evrovizije 2021 so namreč odločili, da se v veliki finale uvrstijo Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina.

Le nekaj minut zatem, ko se je končal prvi predizbor in ko so se ugasnile televizijske kamere, se je preko video povezave iz Rotterdama oglasila tudi Ana Soklič, ki je na kratko komentirala celoten razplet: “Zgodilo se je, tako kot se je. Kaj naj rečem. Jaz še vedno stojim za svojo skladbo. V življenju mislim iti naprej. Kar se glasbe tiče vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki nekako preživi čas. Vesela sem, da ste bili z mano. Upam, da boste tudi vnaprej. Evrovizija je bila velika zadeva, zdaj bo pa moja pot nekako šla dalje – čim bolj glasbeno, čim bolj kakor si želim delati in upam, da bo kdo od vas ob meni ostal naprej. Pozdravljam vas vse, želim vse dobro in dejstvo, da bi bili zdravi, to ostaja na prvem mestu. Lep pozdrav v Slovenijo.”

Glede slovenske neuvrstitve v evrovizijski finale 2021 se je tako žal uresničila napoved evrovizijskih stavnic, ki Ani Soklič že od vsega začetka niso bile naklonjene. Še več, napovedi so bile že od vsega začetka precej pesimistične. Kljub temu se Sokličeva s tem ni obremenjevala, ampak se je raje osredotočala na nastop, nad katerim pa so bili razočarani, sodeč po odzivih, tuji mediji in evrovizijski oboževalci. Slednji so namreč med Aninin nastopom pogrešali več dogajanja na odru … sploh, ko je na voljo na takšnem prizorišču vsa sodobna tehnika, nešteto luči in še bi lahko naštevali …

Kakor koli, “zgodilo se je, tako kot se je”, Ana je skladbo Amen odpela brezhibno, tako da ji tu ni kaj očitati. Bolj kot to bi lahko nacionalna televizija v bodoče razmislila, kako celoten slovenski evrovizijski paket čim bolje približati evropskemu občinstvu. Če smo to znali narediti dvajset let nazaj, bi se lahko iz tistih časov vendarle kaj naučili.

Alesh Maatko, evrovizijski poznavalec

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button