ZABAVNO & DRUŽABNO

Al Bano prihaja v Ljubljano komaj jeseni

20. maja je dopolnil 80 let

Albano Antonio Carrisi, bolj znan kot Al Bano, ki je na Sanremu 2023 še kako navdušil v šov programu,  je izjemen tenorist, igralec in vinar. Njegova zavidljiva glasbena kariera, ki traja že več kot pol stoletja, ne pozna padcev. Svetovno prepoznavnost si je pridobil s štiri in pol oktavnim vokalnim razponom in prodal več kot 165 milijonov plošč.

Izjemna glasbena kariera

Debitiral je leta 1966 kot pevec na Festivalu delle Rose. Zmagal je na italijanskem pevskem tekmovanju Disco per l’Estate, in sicer s pesmijo Pensando a te. V svoji bogati karieri je skoraj 30 let nastopal v duetu, in sicer z Romino Power, s katero sta bila tudi poročena in s katero sta požela velik uspeh. Med drugim sta zmagala tudi na Sanremu (kjer sta sicer petkrat nastopila skupaj) s pesmijo Ci sarà. Al Bano in Romina sta med letoma 1967 in 1984 posnel tudi sedem filmov, ki so temeljili na njunih pesmih. Leta 1999 sta se razšla in ločila, leta 2013 pa sta se znova poklicno združila in tudi skupaj prepevala na odru Sanrema.

Gianni Morandi, Al Bano in Massimo Ranieri
Gianni Morandi, Al Bano in Massimo Ranieri na odru Sanrema 2023. Foto: RAI

Al Bano & Romina Power sta na Pesmi Evrovizije nastopila dvakrat, in sicer leta 1976 in 1985. Obrakrat sta zasedla sedmo mesto.

Al Bano Romina Power
Al Bano in Romina Power na odru Sanrema 2020. Foto: RAI

80 let

Al Bano je 20. maja dopolnil 80 let. Ob njegovem jubileju je italijanska televizija RAI, ki ga je sicer z jubilejem in štirimi tortami velikankami presenetila že na Sanremu 2023, posnela posebno oddajo o njem, saj je nenazadnje eden najprepoznavnejših glasbenih produktov Italije, poleg Andrea Bocellija in Erosa Ramazzottija.

Nastop v Ljubljani prestavljen

Izjemen glasbenik, ki je danes stalnica na italijanskih televizijah, poleg tega pa ima lepo število oboževalcev po vsem svetu, bi sicer moral 28. maja 2023 nastopiti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer bi imel ekskluzivni koncert. Težko pričakovanega koncerta konec maja ne bo, saj je prestavljen na nov termin, in sicer je planiran za torek, 26. septembra 2023, ob 20 uri. “Že kupljene vstopnice veljajo tudi za novi termin in jih ni potrebno menjati. Če vam novi termin ne ustreza, lahko od 29. maja do 13. junija vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste nakup opravili (kupnina bo povrnjena) ali zamenjate za drugo prireditev,” sporočajo organizatorji.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
8
+1
2
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button