SANREMO

Sanremo: Al Bano, Massimo Ranieri in Gianni Morandi zasenčili tekmovalni del

Stoječe ovacije za legende

Po odmevnem prvem festivalskem večeru, ki si ga je ogledalo rekordno število gledalcev in ki ga je povsem zasenčil podivjan izpad Blanca, je napočil čas za nove glasbene zgodbe. Še preden so se skozi drugi večer Sanrema 2023 predstavili preostali tekmovalci (14), prav tako vsak s svojo skladbo, se je Amadeusov sovoditelj Gianni Mordani spomnil na prvo zmagovalno pesem Sanrema, Grazie dei Fiori, ki je slavila leta 1951.

Gianni Morandi, Al Bano in Massimo Ranieri
Gianni Morandi, Al Bano in Massimo Ranieri / Foto: RAI Foto: RAI

Stoječe ovacije za legende

Drugi glasbeni večer je ponudil tudi izjemno glasbeno točko, ki je združila tri legende, ki so prvič nastopile skupaj. To glasbeno poslastico je naprej med publiko na balkanu začel Gianni Morandi (In ginocchio da te). Nato je v parterju sledil Massimo Ranieri (Vent’anni), za piko na i je bil na velikem odru še Al Bano (Nel sole). Nato so se vsi trije združili na velikem  odru, kjer so skupaj z občinstvom v Aristonu odpeli nekaj nepozabnih skladb, kot so Andavo a cento all’ora, Se bruciasse la città, Mattino, Rose rosse, Scende la pioggia, Felicità, Perdere l’amore, Uno su mille in E la mia vita. Po stoječih ovacijah je sledilo še eno presenečenje – štiri torte velikanke za Al Bana, ki bo 20. maja dopolnil 80 let.

Prvi mednarodni gosti

V drugem večeru je v šov programu nastopila tudi ameriška hip hop glasbena skupina Black Eyed Peas iz Los Angelesa. Zasedba je s svojimi uspešnicami, kot so Mamacita, Don’t you worry in I gotta feeling, znova na noge dvignila celo dvorano Ariston, vsi skupaj pa so peli, uživali in še plesali, tudi ob novem singlu Simply the best.

Začasna lestvica uvrstitev

Tik pred koncem drugega večera so najprej sporočili, kdo je bil najbolj prepričljiv v tej skupini. To je bil dvojec Colapesce Dimartino. Sledili so Madame, Tananai, Lazza, Giorgia, Rosa Chemical, Paola & Chiara, Levante, Articolo 31, Modà, LDA, Will, Shari in Sethu. Nato se sešteli še uvrstitve iz prvega večera, tako da smo dobili začasno lestvico uvrstitev, na kateri trenutno vodi Marco Mengoni, takoj za njim pa je dvojec Colapesce Dimartino. Sledijo še Madame, Tananai in Elodie.

Sanremo 2023 - 2. večer
Sanremo 2023: Začasna lestvica uvrstitev. Foto: RAI

Kaj prinaša tretji večer?

Tretji večer bo s svojo skladbo nastopilo vseh 28 glasbenikov. Ob tem bo glasovala t. i. demoskopska žirija (50 %) ter ljudstvo (50%). Ob koncu tretjega večera bomo dobili novo, začasno lestvico najboljših, saj bodo sešteli točke iz vseh treh večerov.

Kot gosti bodo med drugim nastopili veliki zmagovalci Evrovizije (in Sanrema), zasedba Måneskin. Poleg njih bodo tu še Massimo Ranieri, Rocio Munoz Morales in Peppino di Capri.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button