SANREMO

Sanremo: Blanco se opraviči, slečen Angelo Duro pa pokaže sredinec

Sanremo 2023 še kako odmeva

73. festivalska edicija, ki pred televizijske sprejemnike privablja na milijone gledalcev, skrbi, da kruha in iger na odru Sanrema 2023 ne manjka. Če je v prvem večeru Blanco ob uničevanju rož poskrbel za zgražanja, se je v drugem večeru italijanski komik Angelo Duro v svojem monologu slekel skoraj do golega.

“Šovman”, ki se opredeljuje za ‘nemoralnega komika’ je še kako izkoristil sanremski oder ter se skozi 15-minutni govor brez slabe vesti dotaknil kar nekaj tem, od službe, življenja do tetovaž, ki jih nima. To je dokazal tako, da se je slekel … Za piko na i je Angelo po monologu občinstvu pokazal sredinec in zapustil oder. Pa razumi, kdo more …

Blancovo opravičilo

Lanskoletni evrovizijski predstavnik Blanco pa je po razdejanju na odru v gledališču Ariston vendarle storil korak nazaj in se opravičil za svoje dejanje. Kljub opravičilu je dejal, da se je zabaval … Nekoliko daljši zapis, ki ga je Amadeus prebral med novinarsko konferenco, kjer ni manjkalo takšnih in drugačnih vprašanj, je delil na instagram profilu. Amadeus je na tiskovni konferenci tudi priznal, da je vedel, da bo Blanco na odru naredil nekaj posebnega oziroma je bilo pričakovano – glede na videzgodbo – da bo brcnil vrtnice ter da se vrže med njih. Toda sam nastop je ušel izpod nadzora, kar je povzročilo veliko ogorčenje.

Blanco
Blanco med ‘uničevalnim’ nastopom. Foto: Instagram SanremoRai

Blanca med drugim preizkuje tudi policija, če je bil med nastopom slučajno pod vplivom drog. Prav tako pa se v italijanskih medijih špekulira, kakšen kazenski postopek ga bo doletel.

Nihče se ne dotika cvetja

Na tiskovni konferenci je spregovoril tudi župan mesta Sanremo Alberto Biancheri, ki je dejal, da je Sanremo mesto rož, ki je poznano po vsem svetu. “Za številnimi okraski, šopki so leta dela. Enako je pri umetnikih, ki ustvarjajo skladbe, zato je pomembno spoštovanje do dela vseh.”

Predsednik dežele Ligurija, Giovanni Toti, pa je pripomnil, da se nihče ne dotika cvetja Sanrema, saj se v vsaki scenografiji rož skriva zgodovina celega mesta in delo cvetličarjev. Ravno zaradi tega je Giovanni Toti Blanca povabil, da si ogleda rastlinjake, da se na lastne oči prepriča, koliko dela je vloženega v tradicijo, ki je znana po vsem svetu.

Sanremo 2023 - drugi vecer Blanco
Blancovo opravičilo na instagramu. Foto: Instagram Blanchitobebe

Blanco si je s svojim dejanjem nabral na desettisoče negativnih komentarjev. Njegov nastop si je na YouTube ogledalo že več kot štiri milijone gledalcev.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
4
+1
6
Twitter
Back to top button