LIVERPOOL 2023

Evrovizija odmeva, tudi na britanskih lestvicah

Štiri skladbe med TOP 10

Po Evroviziji se še ni zgodilo, da bi kar štiri aktualne evrovizijske skladbe zasedle prvo deseterico glasbene lestvice na Otoku. No, naših Jokerjev med njimi (še) ni, je pa zato na britanski glasbeni lestvici aktualna zmagovalka Loreen, ki je s skladbo Tattoo povzročila pravo resolucijo, saj ji premnogi očitjo, da je zmagovalna evrovizijska pesem 2023 plagiat. Na britanski lestvici TOP 10 je sicer na drugem mestu.

Nekoliko nižje je nesojeni zmagovalec Käärijä, ki je s Cha Cha Cha na šestem mestu. Angleška predstavnica, ki je bila v Liverpoolu predzadnja, je na devetem mestu, mesto nižje pa je s skladbo Queen of Kings norveška ‘Nuša Derenda’, pevka Alessandra.

Ob tem je zanimivo, da je Britanka Mae Muller, ki je bila s skladbo I Wrote A Song precej slabša od naših Jokerjev, precej dobro zastopana na britanskih radijskih postajah. Kako je drugje, pa je že druga zgodba …

Novodobna Evrovizija in lestvice

In da ne bo pomote … na britanske glasbene lestvice so se v preteklosti uvrščale tudi nekatere druge zmagovalne evrovizijske skladbe. Lani je bil med TOP 10 le (pričakovano) drugouvrščeni Sam Ryder (Space Man), še pred tem (leta 2014) pa je to uspelo nizozemski zasedbi The Common Linnets (Calm After The Storm).

Še spomin na leto 1982

Ob tem ni odveč, če zapišemo, da sta se nazadnje na britansko lestvico najboljših skladb po Evroviziji uvrstili dve skladbi, in sicer pred dobrimi štiridesetimi leti. Najboljšo deseterico – prvo in drugo mesto – sta leta 1982 osvojila nemška pevka Nicole s skladbo Ein Bisschen Frieden ter britanski glasbenik Bardo s skladbo One Step Further.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button