MALMÖ 2024

Nemo visoko tudi na glasbenih lestvicah

Pesem The code odmeva

Po evrovizijskem uspehu Nemo s skladbo The code beleži tudi uspehe na glasbenih lestvicah. Švicarska skladba je v kratkem času pridobila vidno mesto na priljubljenem Spotifyju. Pesem The code se je po zmagi na lestvici sicer pojavila v 30 državah in v sedmih zasedla prvo mesto.

V le enem dnevu po finalnem izboru je zmagovalna evrovizijska pesem tam dosegla 3.756.700 predvajanj, s čimer je Nemo zasedel 17. mesto na globalni lestvici te platforme. To je šele četrta zmagovalna evrovizijska pesem, ki je uspela priti med najboljših 20 na Spotifyjevi lestvici. Zanimivo je, da je podoben uspeh zabeležila tudi lanska zmagovalka Loreen.

Švica 2024
Švica: Nemo – The Code Foto: Corinne Cumming / EBU

Uspešno tudi na ostalih lestvicah

Nemovo pesem pa najdemo visoko tudi na uradnih splošnih glasbenih lestvicah posameznih držav: v domači Švici je pristala na prvem mestu, med najboljšimi desetimi pa je še v štirih državah. Med slednjimi je tudi Švedska, letošnja gostiteljica Evrovizije.

Na odmevni nastop kažejo tudi podatki z Youtuba – posnetek skladbe s finalnega večera je v manj kot enem dnevu zabeležil preko 10 milijonov ogledov.

Poglejmo si še podatke o gledanosti evrovizijskega izbora v Švici: evrovizijski finale je tam spremljalo kar 614.000 ljudi, najbolj napete trenutke pa si je ogledalo celo 800.000 ljudi – kar je 29,5 % več kot lani.

Švica 2024
Nemo ob razglasitvi rezultatov. Foto: Corinne Cumming / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button