EMA

Tako zveni veličastna različica evrovizijske skladbe Amen

Tik pred odhodom v Rotterdam je naša evrovizijska predstavnica Ana Soklič v sodelovanju s Perpetuum Jazzile posnela še veličastno različico evrovizijske skladbe Amen.

Perpetuum Jazzile dodali evrovizijski skladbi Amen novo veličino.Foto: Katja Jakus

Skupaj smo veličastni – fraza iz besedila letošnje predstavnice Slovenije na Evroviziji je na najlepši mogoč način povzela bistvo razmišljanja članov vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. Skladba Amen, ki jo bo na Evroviziji predstavila Ana Soklič, zdaj dobiva okrepljeno zvočno moč.

Ana SokličFoto: Bojan Simončič

Čeprav je koronaobdobje fizično oddaljilo tudi člane Perpetuum Jazzile, jih je vedno znova (v virtualni prostor) nazaj združevala glasba. Tako je ob spremljanju letošnje predstavitve pesmi, ki bo Slovenijo zastopala v Rotterdamu, nastala ideja, da se združi veličina pesmi z glasovi 31-članskega vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. “Bil je res izziv. Sploh zaradi časov, v katerih smo trenutno in čisto zares nimamo vaj v živo. Je pa res, da smo vedno spretnejši tudi z vajami po spletu, zato smo hitro šli v akcijo. Ne morete si predstavljati, kakšno je bilo veselje, ko smo se po letu dni znova srečali v studiu in na snemanju videospota,” so priznali Perpetuumi.

Ana Soklič je s Perpetuum Jazzile ustvarila edinstveno zgodbo.Foto: Bojan Simončič

Ana Soklič si je skladbo želela predstaviti tudi malo drugače, kot jo pozna evrovizijsko občinstvo. “Ker sem Perpetuum Jazzile vedno občudovala zaradi njihove raznolikosti in odličnosti – pa seveda ne pozabimo tudi njihovih uspehov zunaj slovenskih meja –, ni bilo dileme, da so bili oni moja prva asociacija za to sodelovanje,” je o sodelovanju spregovorila slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije 2021 Ana Soklič.

To je že drugi ‘izlet’ Perpetuum Jazzile na območje evrovizijskega
blišča, saj so prvič v sklopu Evrovizije sodelovali z dvojcem
Maraaya. »To je bilo res veselje. Vsi smo veliki oboževalci Evrovizije
in glede na to, da smo že imeli nepozabno izkušnjo s skladbo Here4You,
je bilo navdušenje do stropa in naprej. Ana je izredna vokalistka in v
čast nam je sodelovati z njo,« so povedali člani vokalnega orkestra.

Glasbo za skladbo Amen so napisali Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, pri pisanju besedila sta poleg Ane sodelovala Charlie Mason (tudi avtor evrovizijske zmagovalne skladbe iz leta 2014 Rise Like a Phoenix v izvedbi Conchite Wurst) in Pirnat. Pod novi aranžma pa se je podpisal Andraž Slakan, tudi član Perpetuum Jazzile.

Ana se je pred odhodom v Rotterdam zaprla v studio Metro skupaj s člani Perpetuum Jazzile in priznala, da je bilo sodelovanje ‘magično’: “Ker so res vrhunski pevci. In vse to združeno v mojo skladbo. Ne morem si želeti še česa več!”

To je že drugi ‘izlet’ Perpetuum Jazzile na območje evrovizijskega blišča.Foto: Katja Jakus
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button