EMA

Rebeka: Na Evrovizijo bi se vrnila, pametnejša in z drugačno vizijo

Čeprav v eni od svojih skladb poje o (nesrečnem) petku trinajstem, Rebeka Dremelj očitno ni preveč vraževerna. Pevka je ob trinajsti obletnici glasbenega ustvarjanja namreč predstavila prav poseben projekt. Gre za album, ki ga je poimenovala Best of me.

Rebeka DremeljFoto: Alesh Maatko

Rebeka Dremelj je od leta 2001, ko se je širši javnosti prvič predstavila na izboru za miss Slovenije, pokazala, da je ženska številnih talentov. Poleg potrditev v modnem svetu in podjetniških izzivih se je Senovčanka dobro znašla tudi v svetu glasbe. S skladbami, kot so Ko ugasnejo luči, Prvi korak, Slovenski superboy, Pojdi z menoj, To je prava noč in Pod mojo kožo, je v dobrem desetletju postala ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, zastopala pa nas je tudi na Izboru za pesem Evrovizije v Beogradu.

Rebeka Dremelj: Na Evrovizijo bi se vrnila, pametnejša in z drugačno vizijoFoto: Alesh Maatko

In kako je med številnimi skladbami, ki jih je predstavila v preteklosti, izbrala tiste najboljše? “Za album Best of me sem izbrala predvsem tiste pesmi, ki jih poslušalci poznajo. Res je, da je v izboru tudi nekaj pesmi, dve ali tri, ki niso bile največje uspešnice, a so meni zelo všeč. Sicer pa so na albumu skladbe, ki jih ljudje verjetno znajo zapeti,je o svoji retrospektivni zgoščenki povedala Rebeka.

Glede na to da je za njo že zanimiva in zelo raznolika kariera, nas je zanimalo tudi, kateri je tisti dogodek, ki jo je v zadnjih trinajstih letih najbolj zaznamoval. Dremljeva je ob tem omenila dva mejnika: “Težko bi izbrala le eno stvar. Vsekakor pa bi izpostavila izbor za miss Slovenije in Evrosong. To sta dogodka, ki sta pustila največji pečat v moji karieri.

Rebeka Dremelj na velikem evrovizijskem odru.Foto: Eurovision.tv

“Na Evrovizijo bi se vrnila. Šla bi pametnejša in z drugačno vizijo kot
prvič. Zdi se mi, da bi se na odru bolje počutila, ker bi vedela, kaj me
čaka,” je sklenila pevka. Kdo ve, morda pa bomo Rebeko pred
evrovizijskim občinstvom videli že prihodnje leto na Dunaju.

Če je Rebeka kot miss Slovenije leta 2001 dobila priložnost, da se predstavi in pokaže tudi svoj pevski talent, pa je bilo sodelovanje na Evroviziji še en korak naprej. Temnolasa glasbenica se je z nastopom v Beogradu, kjer je prepevala pesem Vrag naj vzame, predstavila večmilijonskemu evropskemu občinstvu. “To je bila nepozabna izkušnja,” se nastopa iz leta 2008 danes spominja pevka, ki ni zanikala možnosti, da se na evrovizijski oder kdaj še vrne.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X