ZABAVNO & DRUŽABNO

Rebeka Dremelj iskreno o izgubi in človeški minljivosti

Nova skladba Nekoč daleč nekje

Po energični Živim za vsak dan, v kateri je nepremagljiva Rebeka Dremelj slavila življenje, ta z novo skladbo Nekoč daleč nekje ponuja roko vsem, ki se soočajo z bolečo izgubo najdražjih. “To je najlepša in najbolj čutna pesem, ki sem jo po Le za kratek čas kadarkoli izdala,” ob tem pove nekdanja evrovizijska predstavnica, ki skladbi prilaga tudi videozgodbo, pod katerega se podpisuje Erazem Gliha. V njem nas Rebeka na angelskih krilih odnese v nebo in nas opomni, da četudi svojih dragih več ne vidimo, so še vedno tu. Le da sedaj kot angeli.

Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj Foto: Marja Bizjak Ažman

Izguba ljubljenih oseb je težka

“Nekoč daleč nekje, se bova objeta smejala, a do takrat ti rečem le hvala,” v svoji novi skladbi prepeva Rebeka Dremelj. Medtem ko je maja v zadnji Živim za vsak dan slavila življenje, tokrat svojo roko ponuja vsem, ki se soočajo z bolečino izgube.

“Mislim, da je to tema, o kateri se premalo pogovarjamo. Izguba ljubljenih oseb je izjemno težka, žalovanje pa dolgotrajen proces. Takrat se srečamo s težkimi čustvi, ki jih je težko predelat. Bolečina, žalost, obup, osamljenost, jeza, obtoževanje … lahko nas popolno prevzamejo. Sama sem vedno uteho med drugim našla v glasbi in mislim, da nisem edina,« razloži Rebeka Dremelj in doda, da upa, da nova skladba tako pride do vseh, ki jo potrebujejo. “Njen namen je, da poslušalcu nudi oporo pri žalovanju, ga vsaj malce potolaži, mu da upanje.”

Rebeka Dremelj
Rebeka je za pesem posnela tudi video. Foto: Marja Bizjak Ažman

Pomembno sporočilo

Pesem na prvi pogled resda govori o slovesu, a predaja še eno pomembno sporočilo – vsi smo minljivi in ravno zaradi tega je treba čas, ki ga imamo izkoristiti v polnosti. “Do svoje bolezni sem tudi sama nase gledala kot na nedotakljivo, resnično nepremagljivo. Takrat me je ‘streznilo’. Kot vsi, sem tudi jaz minljiva. Cenim ves čas, ki mi je dan in svojim najdražjim redno povem, da jih imam rada.”

Čeprav tematika ni lahkota, skladba kot celota odraža veliko topline, ki se bo dotaknila marsikaterega srca. Močno besedilo s premišljeno glasbeno podlago in čutno interpretacijo. Pesem je tudi tokrat delo odličnega Roka Lunačka, pod aranžma in končno produkcijo pa se podpisuje Niko Kostanjevec.

Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj Foto: Marja Bizjak Ažman
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button