EMA

Klara Jazbec pred Emo 2020: Obljubljam sodoben nastop

Na Emi 2020 se bo 22. februarja za novo evrovizijsko vstopnico borilo ducat tekmovalcev, ki jih tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Tokrat je čas za mlado glasbenico Klaro Jazbec, ki je najbolj znana po pesmi Milijon in ena, ki je postala druga najbolj predvajana slovenska pesem v letu 2017 in četrta v 2018.

Klara Jazbec stavi na pesem Stop the World.Foto: Neo Visuals

Svojo pevsko pot je 21 let stara Tržičanka Klara Jazbec pričela z nastopi v različnih oddajah, javnih nastopih, sodelovanjem v »band-aid« projektih, širša javnost pa jo je spoznala v šovu Slovenija ima talent.

Lani septembra je v sodelovanju s Pop TV izdala svoj drugi single Vse se lahko zgodi. Pesem je postala naslovna pesem njihove kampanje ob prenovi nove zvočne in grafične podobe. Konec leta 2018 se je Klara mudila v New Yorku, kjer je z večkrat nagrajenim ameriškim producentom Pablom San Martinom v sodelovanju z avtorsko ekipo Raay Music snemala svoj prvi album. »Stop the world« je prav ena od pesmi iz prihajajočega projekta. A še prej je Klara Jazbec s skladbo Milijon in ena v kratkem času prišla do prepoznavnosti s svojo čutno interpretacijo in z njo pustila pečat na radijskih postajah. Njen videospot je na YouTube že presegel 2,6 milijona ogledov, kar Klari daje velik zagon za nadaljno glasbeno pot.

Pesem Evrovizije spremlja od svojega 10. leta, se pravi 12 let.Foto: Neo Visuals

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za Emo 2020?
Nad odločitvijo sem bila zelo prijetno presenečena.

Kako bi se predstavili vsem tistim, ki vas morda še ne poznajo (predvsem mlajša publika) ali pa morda celo dvomijo o vas?
Sem preprosta, vedno nasmejana, pozitivna oseba, ki se ne boji novih izzivov. Z glasbo se ukvarjam že 12 let, igram tudi kitaro. Širša publika me pozna po moji prvi skladbi Milijon in ena. Sem tudi študentka, rada kuham, se sproščam v naravi, predvsem pa obožujem glasbo v vseh pogledih.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca Eme 2020 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2020?
Predvsem zaradi mojega nežnega eteričenega glasu, ter močnega sporočila pesmi s katerim upam, da se bomo ljudje poistovetili.

V letu 2020 bo dokončala svojo prvo malo ploščo.Foto: LifeClass Portorož

Kaj so/bodo vaši aduti na odru Eme 2020?
Predvsem moja nežna barva glasu, zgodba o kateri pojem ter sam nastop.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljam
sodoben nastop, katerega tema je preplet svetlobe in teme. Izdam vam
lahko le še to, da na odru ne bom sama. Na nastop se pripravljam že od
trenutka, ko sem izvedela, da sem ena izmed izvajalk letošnje Eme.
Predvsem imam veliko vokalnih vaj ter vaj s koreografom.

O čem govori vaša skladba za Emo, Stop The World?
Pesem pojem sebi in vsem tistim, ki so oz. so se že kdaj znašli v situaciji iz katere ne vidijo izhoda, so se počutili sami, izgubljeni. Vsi vemo, kako pomembno je takrat, da zaupamo sami vase in pustimo občutkom svojo pot. Da imamo ob sebi nekoga, ki nas je pripravljen poslušat in nam da vedet, da nismo sami.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil, če se ozremo nazaj?

Najbolj se mi je vtisnil v spomin Michael Schulte s skladbo You Let Me Walk Alone, ki se je predstavil na Evroviziji leta 2018.
Od
naših predstavnikov pa sigurno duo Maraaya s skladbo Here for you.
Takrat sem imela možnost Evrovizijo spremljati v živo na Dunaju. Pesem
večkrat izvajam tudi na svojih nastopih.

Če bi slučajno zmagali na Emi 2020, kaj lahko pričakujemo od vas v Rotterdamu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem največjem glasbenem odru?
Zmage bi bila izredno vesela, saj o tem nastopu sanjam že odkar se je moja ljubezen do glasbe začela. V primeru zmage se bom v Rotterdamu potrudila po svojih najboljših močeh, da očaram celotno publiko s svojim glasom, sporočilom pesmi in celotnim nastopom.

Če damo Emo in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2020?
V letu 2020 bom dokončala svojo prvo malo ploščo, ki sem jo začela snemati leto nazaj v New Yorku. Prav tako se mi obeta veliko nastopov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button