ZABAVNO & DRUŽABNO

Finalistka talentov, ki je s stola vrgla Lada Bizovičarja, iskreno o spominih

Nova skladba Spomni se kdaj name

Finalistka osme sezone šova Slovenija ima talent, Ana Grdadolnik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Anna, predstavlja novo skladbo z naslovom Spomni se kdaj name. Ob izidu nove pesmi priznava, da je na glasbeni poti naletela že na kar nekaj ovir.

S stola vrgla Bizovičarja

Spomnimo, da se je Anna udeležila prejšnje sezone šova Slovenija ima talent, kjer je prejela Ladov zlati gumb, ob tem pa je žirant od navdušenja padel s stola. “Stati na odru šova Slovenija ima talent je bilo nekaj neverjetnega, vse bi z veseljem še enkrat ponovila. Na začetku je bilo seveda prisotne nekaj treme, ampak je izginila v trenutku, ko sem stopila na oder,” pove Anna, ki je ob tem še dodala: “Rada imam izzive in upam, da jih bo na moji glasbeni poti čim več – le tako lahko rasteš in postajaš boljši. Kar se tiče glasbe, sem perfekcionist, pred mano je še dolga pot, ampak verjamem, da se s konsistenco, disciplino in veliko mero ljubezni daleč pride.”

Ana Grdadolnik - Anna
Ana Grdadolnik v šovu Slovenija ima talent. Foto: POP TV

Preverjena glasbena ekipa

Anna je pesem ustvarila skupaj z legendarnim Rokom Lunačkom, pevcem skupine Flirrt in producentom Krešimirjem Tomcem. “Delati in ustvarjati s takšnimi mojstri je zame velik privilegij, pa tudi potrditev, da stopam po pravi poti,” pove Anna, ki jo na glasbeni poti najbolj podpira njena družina, za kar je neizmerno hvaležna. “Tako kot življenje tudi glasbeni svet ni vedno lep, hitro sem spoznala, da je lahko marsikdaj tudi krut. Če sem iskrena, ne vem, če bom kdaj lahko imuna na grde komentarje in nevoščljive ljudi, ampak se trudim in verjamem, da bom z izkušnjami pridobila trdo kožo. Je pa zato zelo pomembna podpora tvojih najbližjih, ki ti pomagajo, da ostajaš na realnih tleh in iskren sam do sebe,” še doda.

Anna, Suzana in Julija
Anna, Suzana in Julija Foto: Nikola Janušik

Nekdanji sotekmovalki

Pesem govori o spominih, saj so na koncu edino, kar nam ostane. “Vse mine, le spomini ostanejo. Zato je pomembno, da živimo trenutek in se ne oziramo nazaj,” o pesmi pove Anna. V videospotu je predstavljena zgodba spominov v svetu sanj, kjer baloni simbolizirajo spomine – lepe in včasih malo manj lepe, ki jih nabiramo skozi življenje v različnih časovnih obdobjih.

Plesaki Julija in Suzana, ki sta finalistki šova Slovenija ima talent 2021, sta različici iste osebe iz preteklosti in prihodnosti. Ana je lik v sedanjosti, ki se sreča s preteklostjo in prihodnostjo. Ko se vse tri združijo, vse spomine, ki so se in se še bodo zgodili spustijo v neskončnost, v nebo.

Plesalki Suzana in Julija
Plesalki Suzana in Julija Foto: Nikola Janušik

Za konec, kdo je Anna?

Ana Grdadolnik ustvarja pod umetniškim imenom Anna. Stara je 19 let in študira prevajalstvo na Filozofski fakulteti. Končala je nižjo glasbeno šolo iz klavirja, in že odkar pomni, zelo rada poje. Ima 6 lastnih skladb, v preteklosti pa je sodelovala sem s producenti, kot so Alex Volasko in Martin Lesjak. Trenutno sodeluje s Krešimirjem Tomcem in Rokom Lunačkom.

“S petjem sem se začela ukvarjati pri desetih letih, pri Spidiju – Slavcu L. Kovačiču pod vodstvom mentorice Silveli Grosek. Udeležila sem se ogromno mednarodnih tekmovanj in osvojila številne nagrade. Najbolj ponosna sem na osvojen Junior Grand-Prix na Blejskem zlatem mikrofonu 2018, osvojeno prvo mesto v svoji kategoriji na mednarodnem tekmovanju na Malti, prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Makedoniji … Nastopila sem v oddaji Slovenski pozdrav, kjer sem odpela pesem Prvič in zadnjič z Nušo Derenda. Sodelovala sem v musicalu Figarova svatba v okviru dejanvnosti English student theatre (EST), pod vodstvom Maje Stermetski (Bilbi) in režiserja Matjaža Latina,” zaključi Anna.

Ana Grdadolnik - Anna
Ana Grdadolnik v šovu Slovenija ima talent. Foto: POP TV
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button