ZABAVNO & DRUŽABNO

Žan Serčič se je znašel v slepi ulici

Nova avtobiografska pesem

Žan Serčič je razkril še predzadnjo pesem z albuma, ki ga bo v živo predstavil 23. novembra v Media Centru v Ljubljani. Singel Slepa ulica, ki je najavil album Ljubezenske igre je že hit, tako da je Žan Serčič razkril še predzadnjo neobjavljeno pesem s plošče, Mirno bom zaspal. Naslovno skladbo pa boste lahko premierno slišali na koncertu v Media Centru.

Žan Serčič
Žan Serčič Foto: Toni Konrad

Žan o Slepi ulici

“Vsak kdaj spozna koga, ki mu zmeša glavo. Včasih ne ve, da ga vrti okoli prsta, pa tudi če ve, si težko pomaga – preveč dobri so sladki trenutki užitka. Za to se vendar živi! In tako se lahko znajdeš v slepi ulici – brez jasnih odgovorov, pa vendar z obilico navdiha,” je o navdihu za svojo novo avtobiografsko pesem Slepa ulica povedal eden naših najbolj vročih avtorjev in izvajalcev.

Pesem so s Šakali že testirali na poletnih festivalih in koncertih po vsej Sloveniji in po odzivih sodeč je to še en hit, s katerim bo v naslednjih mesecih zapolnil radijski eter. Žan je tudi sicer eden najpogosteje predvajanih avtorjev in izvajalcev letošnjega leta. Kar dve skladbi – Pusti mi spomin in Pijan od ljubezni – sta med 60 najbolj vrtenimi uspešnicami letošnjega leta, prva celo tretja največkrat predvajana slovenska skladba.

Žan Serčič
Žan Serčič v videozgodbi Slepa ulica. Foto: Promo foto

Videozgodba

Spremljevalni video so posneli v labirintu v Volčjem potoku in na dveh lokacijah v Mariboru. Profesionalna igralko Kim Krajnc je Žan ujel tik pred odhodom v Los Angeles, kjer bo naslednjega pol leta snemala večjo produkcijo. Scenarij za spot je napisal sam, prav tako besedilo in glasbo, v sodelovanju s Krešimirjem Tomcem pa novo uspešnico oblekel v balkansko-španski melos z violino, kot glavnim elementom v pesmi – kar je nekaj novega v njegovem zvoku.

Žan bo vse skladbe z albuma Ljubezenske igre s svojimi Šakali in razširjeno glasbeno zasedbo prvič v živo predstavil 23. novembra v novi dvorani Media Center v Ljubljani. To bo njegov največji samostojni koncert doslej, dvorana sprejme 3.000 obiskovalcev.

Lani Cvetličarna, letos Media Center

“Lani novembra sem gostil prvi samostojni koncert v Cvetličarni – ki je še vedno moj najljubši na več kot desetletni glasbeni poti. Zato sem se odločil letos vrniti na ta oder s svojimi Šakali in tam predstaviti moj novi album, ki nastaja že več kot leto dni,” je ob napovedi vrnitve na mesto zločina povedal Žan. Cvetličarna je medtem že postala premajhna za vse ljubitelje njegove glasbe, zato so koncert premaknili v enkrat večjo dvorano Media center poleg nje. “Dvorana je čisto nova in takoj ko sem jo videl, sem vedel, da se bo tukaj dalo narediti pravi spektakel,” napoveduje Žan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button