MISIJA MALMÖ 2024

Misija Malmö 2024: Razpis zaključen, kaj sledi?

Izbrali bodo le 4 skladbe

15. novembra 2023 se je zaključil rok, do katerega so lahko glasbeniki poslali svoje najboljše evrovizijske skladbe, in sicer za televizijski projekt Misija Malmö, preko katerega bo RTV Slovenija predvidoma januarja 2024 izbrala svojega predstavnika za 68. tekmovanje za pesem Evrovizije 2024, ki se bozgodilo 7., 9. in 11. maja na Švedskem.

ESC 2024
ESC izbor bo potekal pod sloganom United By Music. Foto: EBU/SVT

Odločali bosta dve komisiji

Prispele skladbe bosta sedaj ocenili strokovni komisiji, od katerih bo ena mednarodna, obe pa na predlog odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija in ob predhodnem pisnem soglasju direktorja TV Slovenija imenuje Uprava RTV Slovenija. Mednarodna strokovna komisija bo ocenila tudi skladbe, ki jih bo k sodelovanju neposredno povabila RTV Slovenija.

Največ štiri skladbe

Strokovni komisiji bosta med vsemi skladbami, ki bodo izpolnjevale pogoje sodelovanja in bodo pravočasno prispele na elektronski naslov RTV Slovenija ali jih bo RTV Slovenija neposredno povabila k sodelovanju, izbrali največ štiri (4) skladbe, ki se bodo v posebni oddaji predstavile javnosti januarja 2024.

Strokovni komisiji bosta izbrali skladbe na podlagi sledečih umetniško – estetskih kriterijev:

  1. kakovost, vokalna in odrska prezenca,
  2. priljubljenost, sodobnost / inovativnost in
  3. mednarodna prepoznavnost.
RTV Slovenija
Stavba RTV Slovenija. Foto: Alesh Maatko

RTV Slovenija bo objavila seznam izbranih skladb in izvajalcev za nastop v posebni televizijski oddaji najpozneje 11. decembra 2023.

RTV Slovenija bo s prijavitelji skladb, ki bodo izbrane v postopek glavnega izbora zmagovalne skladbe za 68. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2024 in ki se bodo predstavile v posebni televizijski oddaji, sklenila pisne pogodbe, s katerimi se uredijo medsebojna razmerja pri sodelovanju na izboru predstavnika RTV Slovenija na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije 2024. Z izvajalci, po potrebi pa tudi z avtorji zmagovalne skladbe pa bo poleg tega sklenjena še posebna pogodba za ureditev razmerij pri nastopu na mednarodnem izboru za pesem Evrovizije 2024. Pri sklenitvi pogodb bodo upoštevani standardi in pravila RTV Slovenija ter pravila, ki veljajo za izvedbo mednarodnega tekmovanja za pesem Evrovizije 2024.

ANKETA

Kako ste zadovoljni z načinom izbora našega predstavnika za Malmö?

Že oddanih glasov: 675

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button