ZABAVNO & DRUŽABNO

BQL postal evrovizijski duo Platin! “To je boljše kot original,” je bilo slišati po nastopu

Šov Znan obraz ima svoj glas

Šov Znan obraz ima svoj glas, ki ga lahko ob nedeljah zvečer znova spremljamo na POP TV, je slovenska različica priljubljene oddaje Tu cara me suena španske televizijske hiše. V šesti sezoni – v kateri tekmujejo Damjana Golavšek, Mario Pešić, Matevž Derenda, Nastja Gabor, Adrijana Kamnik, Martina Majerle in duo BQL – lahko iz tedna v teden vidimo, kako se osmerica nastopajočih prelevi v domače in tuje glasbenike.

Odmevna preobrazba BQL

Nič drugače ni bilo v peti oddaje, ki je bila tudi v znamenju Evrovizije. Dvojec BQL je s skozi evrovizijsko pesem Stay Forever imitiral evrovizijski duo Platin. Anej in Rok (mimogrede, Anej je bil Simon, Rok pa Diana) sta bila na koncu tako prepričljiva, da sta zasluženo osvojila oddajo, njun nastop pa je po družbenih omrežjih v hipu postal viralen. Še več, mnogi so zapisali, da je bil ta (evrovizijski) ‘nastop boljši kot original’.

BQL
Peto oddajo sta osvojila BQL. Foto: Mediaspeed / POP TV

Preostale preobrazbe v peti oddaji

Poleg njiju so v peti oddaji videli znova nekaj odličnih preobrazb. Zmagovalec četrte oddaje Mario Pešić je stopil v čevlje skupine INXS, ki so mu na nek način vzor. Damjana Golavšek se je prelevila v Lano Del Rey. Nekdanja evrovizijska predstavnica Martina Majerle je postala bradata ženska Lettie Lutz. Sin Nuše Derenda, Matevž Derenda, se je s skupino Boom preobrazil v fantovsko skupino O-Zone. Adrijana Kamnik in Nastja Gabor pa sta znova uživali v glasbene dvoboju in imitaciji Guns’n’Roses.

Znan obraz ima svoj glas
Vse preobrazbe v peti oddaji. Foto: Mediaspeed / POP TV

12 tekmovalnih oddaj

O usodi odločajo tako glasovi žirije (ki jo sestavljajo Ana Maria Mitič, Andrej Škufca in Helena Blagne), kot tudi glasovi drugih tekmovalcev in še glasovi gledalcev. Točke se iz tedna v teden seštevajo, le štirje najboljši, tisti z največjim številom točk, pa se bodo pomerili v finalni oddaji. Po prvih štirih oddajah je na prvem mestu Adrijana Kamnik, ki ji sledita Damjana Golavšek in Martina Majerle. Nato pa so tu še BQL, Mario Pešić, Matevž Derenda in Nastja Gabor.

Znan obraz ima svoj glas
Znan obraz ima svoj glas: Stanje po prvih petih oddajah. Foto: Voyo / POP TV

Odmevne prve štiri oddaje

V prvih štirih oddajah smo bili priča odličnim vokalno-plesnim nastopom, s katerimi so nas še kako presenetili znani obrazi. V prvi oddaji je slavila 23-letna Adrijana Kamnik, ki se je prelevila v zahtevno masko. Študentka ljubljanske pravne fakultete, ki je zapela pesem Giant, je namreč postala Rag’n’Bone Man. V drugi oddaji je znova slavila Adrijana Kamnik, ki jo je čakala dvojna preobrazba, saj je morala skozi skladbo Islands in the Stream imitirati tako Dolly Parton kot tudi Kennyja Rogersa. V tretji oddaji je po vseh odličnih imitacijah na koncu oddaje zasluženo slavila Damjana Golavšek, ki kot legendarna Marjana Deržaj zapela legendarni Orion. V četri oddaji pa je v bil v čevljih hrvaškega pevca Jasmina Stavrosa več kot prepričljiv Mario Pešić. V skladbi Opala se mu je pridružil kar originalni Jasmin Stavros, ki je dejal, da je Mario svojo vlogo opravil več kot odlično.

Adrijana Kamnik
Prva oddaja: Adrijana Kamnik kot Rag’n’Bone Man. Foto: Mediaspeed / POP TV
Znan obraz ima svoj glas
Vsi nastopajoči v prvi oddaji šova. Foto: Mediaspeed / POP TV
Adrijana Kamnik
Druga oddaja: Adrijana Kamnik kot Dolly Parton. Foto: Mediaspeed / POP TV
Adrijana Kamnik
Druga oddaja: Adrijana Kamnik kot Kenny Rogers. Foto: Mediaspeed / POP TV
Znan obraz ima svoj glas
Vsi nastopajoči v drugi oddaji šova. Foto: Mediaspeed / POP TV
Damjana Golavšek
Tretja oddaja: Damjana Golavšek kot Marjana Deržaj. Foto: Mediaspeed / POP TV
Znan obraz ima svoj glas
Vsi nastopajoči v tretji oddaji šova. Foto: Mediaspeed / POP TV
Mario Pešić
Četrta oddaja: Mario Pešić kot Jasmnik Stavros in Jasmin Stavros. Foto: Mediaspeed / POP TV
Znan obraz ima svoj glas
Vsi nastopajoči v četrti oddaji šova. Foto: Mediaspeed / POP TV
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button