POPEVKA

Kdo je Nino Ošlak, ki je na Popevki 2023 očaral ljudstvo?

Prepričal s pesmijo Med nama

Na festivalu Popevka 2023 se je predstavilo 12 novih skladb. Veliko nagrado občinstva je tokrat prejela skladba z naslovom Med nama v izvedbi Nina Ošlaka.

Kdo je sploh Nino Ošlak?

Vsestranski akademski glasbenik Nino Ošlak v svetu glasbe deluje kot pevec, pianist, avtor glasbe in besedil, producent ter pedagog. Rojen je v Slovenj Gradcu, otroštvo pa je preživel v Velenju. Od konca osnovne šole živi in ustvarja v Ljubljani. Leta 2009 je opozoril nase s prvim videospotom in radijsko uspešnico Mi amor.

Oliver Dragojevič ga je navdušil že kot petletnega otroka. Zaradi njega je začel igrati klavir, peti …

Prvi album Simfonija

V prvih ustvarjalnih letih je nanizal številne radijske single, se predstavil na različnih odrih, vse skupaj pa nadgradil leta 2013, ko je izdal prvi solo album Simfonija. Po zaključku študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani je izdal drugi album Pod tušem. Ninove pesmi se zadnja leta redno uvrščajo med najbolj predvajane radijske hite, po enem izmed njih pa je dobila naslov tudi njegova tretje plošča Nekaj je na tebi, izdana konec leta 2019.

Pred 10 leti je izdal prvenec, avtorski pop album Simfonija. Do danes je ustvaril že okoli 150 pesmi!

Uspešnica Ko si z mano

Ob 30. obletnici nam je mladi glasbenik leta 2020 zaupal, da se počuti kot 23-letni fant, pameti pa ima za vsaj 40 plus. V letu 2021 pa izda eno najbolj predvajanih domačih radijskih uspešnic leta Ko si z mano. “Pesem Ko si z mano nosi iskreno in močno sporočilo o tem, da je treba živeti tukaj in zdaj, za lepe trenutke in jih uživati v vsej svoji polnosti. Za tiste trenutke, ki nam v življenje vlivajo barve, nam ustavljajo čas,” je ob izdaji povedal Nino Ošlak, ki verjame, da je to ena njegovih najboljših pesmi v karieri. Leta 2022 pa je presenetil s skladbo Za oba, v kateri se plesna glasba preplete z vročimi latino ritmi, ki nas popeljejo nazaj v poletje.

Zmagovalna Kristusova leta

Za konec naj še omenimo, da je Nino Ošlak precej odmevno začel leto 2023. Najprej je bila tu poletna skladba To je to, v kateri svojemu prepoznavnemu pop zvoku dodaja pridih 80-ih. Jesenska festivalska skladba Med nama, s katero je slavil na Popevki 2023, pa bo kaj kmalu zaživela še kot novi singel.

Poleg pevske poti in pedagoškega dela že vrsto let piše in ustvarja glasbo za precej raznolik nabor glasbeno-pevskih prijateljev. Med drugim je napisal skladbe za Heleno Blagne, Bepop, San Di Ego, Nušo Derenda, Tilena Lotriča, Poskočne in mnoge druge.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button