ZABAVNO & DRUŽABNO

Nino Ošlak: Želel sem, da veselje nad življenjem začutijo tudi drugi

Pretekli teden je Nino Ošlak na radijske postaje poslal novo poletno skladbo To je to, v kateri svojemu prepoznavnemu pop zvoku dodaja pridih 80-ih. Še več energije, še več optimizma, ki ju z glasbo pošilja v svet. Tokrat tej dodaja tudi spremljajoči videospot, tokrat že 20. v njegovi karieri!

Nino Ošlak
Foto: Erazem Paravinja

15 let po prvi skladbi

Od kar je Nino Ošlak izdal svojo prvo skladbo Mi amor mineva 15 let, poleg tega pa 10 let od izida njegovega prvega albuma Simfonija. Od takrat se lahko Nino pohvali z veliko uspešnicami, kot so Rabim te, Nekaj je na tebi, Ko si z mano in Za oba ter tremi albumi, kot avtor pa je spisal tudi številne velike uspešnice drugih slovenskih izvajalcev.

“Že res, da sem bolj konkretno zakorakal v svoja trideseta leta, a to mi daje le še več zagona. Bolj razumem svet in naučil sem se loviti ravnotežje v življenju. Končno lahko iz srca rečem, da je to to!” Nino.

Nino Ošlak
Nino predstavlja novo pesem To je to. Foto: Erazem Paravinja

Kako je nastala skladba?

Da je to res to, pa prepeva tudi v svoji novi skladbi, ki jo je sredi junija premierno že poslal na radijske postaje in digitalne platforme. Kot nam je razkril, se mu je ideja zanjo utrnila med večerno vožnjo z morja, ko je ob sončnem zahodu začutil val veselja … veselja nad življenjem in lepimi trenutki, ki mu jih je to dalo.

“Ne zgodi se pri vsaki pesmi, da si točno zapomnim kakšne volje sem bil, kje sem bil … tukaj pa je bil ta moment hipen, zares poseben in pesem se je kar izstrelila iz mene. Točno te občutke sem želel z glasbo predati dalje. Želel sem, da to veselje nad življenjem začutijo tudi drugi … da preprosto uživajo.”

Tudi tokrat je pri sami produkciji sodeloval z dolgoletnim glasbenim producentom in prijateljem Francijem Zabukovcem. “S Francijem sva tekom let ustvarila unikaten zvok, ki je nekakšen preplet mojih idealov in njegovih dolgoletnih izkušenj. Vesel sem, da imam ob sebi zvesto ekipo, ne glede na vse pretrese, ki nam jih sicer prinaša življenje in da lahko skupaj rastemo.”

Nino Ošlak
Zaustavila ga ni niti visoka temperatura. Foto: Erazem Paravinja

Dvajseti videospot

Tudi tokrat je snemanje videospota zaupal Niku Karu, s katerim uspešno sodelujeta že vrsto let. Zgodbo so z ekipo v Cukrarni snemali kar deset ur, pri čemer se je Nino spopadal tudi z visoko telesno temperaturo. “Priznam, da je bil kar podvig, saj sem večer pred snemanjem obležal z visoko vročino. Seveda veš, da moraš navkljub temu oddelati svoje, nenazadnje gre za tvoj izdelek, a pomanjkanje energije se lahko hitro pokaže tudi na videu. Navdušen sem, kako je Niko uspel ujeti dobre momente in ustvariti videospot, ki je navkljub minimalizmu nabit z energijo. Sicer pa je tudi Cukrarna je prostor, ki daje umetniku ogromno inspiracije in svobode … Res je poseben ambient,” je zaključil Nino Ošlak.

Nino Ošlak
Videozgodbo je Nino posnel v Cukrarni. Foto: Erazem Paravinja
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button