ZABAVNO & DRUŽABNO

Nino Ošlak: Poletje bo v znamenju plesnih ritmov

Mineva 10 let od prvenca

Nino Ošlak obuja spomine! Pred 10 leti je namreč izdal prvenec, avtorski pop album Simfonija. Hkrati pa popularni glasbenik napoveduje tudi pestro glasbeno poletje in jesen, in sicer s prvim novim singlom, ki prihaja še pred poletjem in drugim, s katerim bo nastopil na Popevki 2023.

Nino Ošlak
Nino Ošlak Foto: Luka Blatnik

Tudi na digitalnih platformah

Nino Ošlak, akademski glasbenik, pevec, avtor in tudi profesor, je v zadnjih letih napisal številne hite tako zase kot svoje glasbene kolege ter tako velikokrat dokazal, da se odlično znajde v različnih glasbenih žanrih. Te dni se vedno nasmejani glasbenik spominja izida svojega prvega albuma Simfonija, ki je po novem dostopen tudi na digitalnih streaming platformah, hkrati pa pravi, da je pred njim zelo pestro glasbeno obdobje.

»Poletje bo v znamenju plesnih ritmov, saj pripravljam zelo živahno in malo drugačno pesem, kot so jih poslušalci vajeni od mene. Rad eksperimentiram in s pop glasbo mešam različne žanre. Pesem nosi zares močne pozitivne vibracije in vsakič, ko jo slišim, zelo uživam v njenem vzdušju, ki smo ga ustvarili skupaj z mojimi glasbenimi kolegi. Poleg novega singla in nekaj poletnih koncertih, ki me čakajo, pa sem z mislimi že tudi pri jesenski skladbi, ki jo bom tokrat predstavil na Popevki 2023. Pred 10 leti, ko sem izdal prvi album, sem večkrat na glas povedal, da me festivali ne vlečejo, ne zanimajo. Ampak zdaj sem napisal pesem, ki je kot nalašč za izvedbo z orkestrom in sem si rekel, zakaj pa ne. Pa saj veste, zarečenega kruha se včasih veliko poje,« je v smehu zaključil Nino.

Ninov zadnji, aktualni singel Za oba, je ob koncu lanskega leta navdušil ljubitelje plesnih ritmov in hkrati dvignil veliko prahu okoli glasbenikove drzne poteze v videospotu (ogledate si ga lahko zgoraj).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button