ZABAVNO & DRUŽABNO

Nina Pušlar: Priznanja nikakor niso samoumevna

Najbolj predvajana slovenska izvajalka

Nini Pušlar je Zduženje IPF podelilo priznanji za najbolj predvajano slovensko glasbeno izvajalko in najbolj predvajano skladbo leta 2022 (Nina, Nina Nina). Direktor zavoda IPF, ki skrbi za upravljanje kolektivnih pravic  glasbenih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, Viljem Marjan Hribar, je Nini Pušlar predal nova dva kipca za uspešno osvajanje slovenskih radijskih valov. Priložnost, ki je s štirimi zaporednimi ponovitvami postala že prijetna stalnica v koledarju, nikakor pa ne rutina, je lepo priznanje za delo Nine Pušlar in njene ekipe, ne le v minulem, ampak v zadnjih nekaj letih.

Nina Pušlar
Nina Pušlar in Viljem Marjan Hribar, direktor IPF. Foto: Matic Kremžar

Nič ni samoumevno

“Ta priznanja nikakor niso samoumevna, ampak plod dela številnih avtorjev in drugih ljudi, ki soustvarjajo mojo zgodbo. Ob drvenju skozi obveznosti so take priložnosti lep trenutek za premor in pogled nazaj, priznanje za preteklo delo ter motivacja za prihajajoče projekte. Hvala publiki, ker nas spremljate in uživate v naši glasbi, vsem radiem in drugim medijem, ki podpirajo slovensko glasbo, avtorje in izvajalce, pa tudi Zavodu IPF, ki skrbi za promocijo našega dela ter izobraževanje uporabnikov in javnosti o avtorskih in sorodnih pravicah,” je ob prevzemu priznanja povedala najbolj predvajanja slovenska glasbena izvajalka v letih 2019, 2020, 2021 in 2022 ter izvajalka in soavtorica hita Nina Nina Nina, ki je bil lani največkrat predvajanja slovenska skladba na radiih. Nini so se na druženju z mediji ob spremljevalni ekipi pridružili tudi soavtorji zmagovite skladbe, Miha Gorše, Urša Vlašič in Jernej Kržič.

Nina Pušlar
Avtorji skladbe Nina Nina Nina: Miha Gorše, Urša Vlašič, Nina Puplar in Jernej Kržič. Foto: Matic Kremžar

V Stožicah bo 16. decembra 2023 nazdravila 18. rojstnemu dnevu svoje prve uspešnice Ni ona in zmagi na Bitki talentov.

Nina Pušlar šov

Nina je ob tej priložnosti predstavila tudi nekaj novih podrobnosti o projektu Stožice. Nove glasbe letos ne namerava izdajati – razen, če se slučajno zgodi (kar se ne tako redko). Boste pa lahko v Stožicah uživali v novih aranžmajih njenih številnih hitov, saj jih bo izvedla s 24-člansko glasbeno ekipo. V šovu bodo sodelovali tudi plesalci, pri teh točkah bo moči znova združila tudi z našim maestrom Anžetom Škrubetom. “S pripravami smo že začeli in bodo trajale vse do šova v Stožicah, vsega vam seveda še ne bomo razkrili, bo pa to vsekakor največji koncertni šov v moji karieri,” pravi Nina, ki se veseli koncerta v Areni Stožice, ki se bo zgodil 16. decembra 2023.

Na odru jo bo spremljalo 24 glasbenikov, kar pomeni, da boste lahko hite, kot so To mi je všeč, Svet je tvoj, Lepa si, Poljub na klopci, Svet na dlani, Tople oči, Nina Nina Nina, Malo, malo … spoznali v novih preoblekah. Z Nino bodo nastopili tudi gostje presenečenja, vse skupaj pa se bo odvijalo v najlepšem času v letu, ki je poseben tudi za gostiteljico.

Nina Pušlar
Najbolj predvajana slovenska izvajalka zadnjih treh let. Foto: Matic Kremžar

Nina Pušlar šov v Areni Stožice je najambicioznejši projekt v pevkini karieri, v katerem se bodo glasba, ples in teater luči prepletli v predstavo za vse čute.

Nina Pušlar
Nina in večji del njene glasbene ekipe. Foto: Matic Kremžar
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button