ZABAVNO & DRUŽABNO

Zmagovalec MMS 2017, Isaac Palma, vzklika Na zdravje!

Zame je skladba prav to – nepredvidljiva, kot naša čustva.

Isaac Palma, simpatični Argentinec, ki nas je s svojimi nastopi prevzel že na tekmovanju Slovenija ima talent, je tokrat zaplaval v povsem nove in nepričakovane vode. Nekoč poznan po latino ritmih in baladah, danes, kot pravi sam, odpira novo poglavje svoje glasbene kariere. »To sem si zaželel, tako sem začutil in glasba je zame prav to. Nepredvidljiva, kakor naša čustva!«

Isaac Palma se po krajšem glasbenem premoru z novo skladbo vrača na slovensko glasbeno sceno in tako na martinovo vsem Slovencem vzklika Na zdravje!

Na zdravje, ki jo mladi pevec premierno izdaja na martinovo, vsebuje prav poseben glasbeni inštrument, s katerim se je Isaac spogledoval že lep čas. »Po petih letih bivanja v Sloveniji, sem nemalokrat slišal harmoniko skozi slovensko glasbo. Vedno bolj me je mikalo, da jo prinesem tudi v svojo pesem!«

Isaac Palma, Patricija Palma
Na snemanju ni manjkala dobra volja. Foto: Denis Žuran

Pesem združevanja

Pri ustvarjanju nove skladbe je tokrat sodeloval z svojima dobrima prijateljema – tekstopiscem Rokom Lunačkom in argentinskim glasbenikom Nicolasom Niveyrom, kateremu se je pri aranžiranju pridružil tudi sam.

»Želim si, da bi pesem združevala nas, v tem času nekoliko manj združene ljudi. Prihajam namreč iz okolja in kontinenta, kjer so družina, dobra družba, prijateljstvo in ljubezen vrednote, ki jih uvrščamo na prvo mesto. Rad bi, da si jo tudi drugi prepevajo, ko so v krogu najdražjih; da si vzamejo trenutek in se nasmehnejo življenju,« o skladbi razmišlja Isaac.

Isaac Palma
Isaac Palma je slavil na MMS 2017. Foto: Denis Žuran

Pra posebna videozgodba

Tudi tokrat je snemanje videospota zaupal ekipi Abram Productions, s katero je, kot pravi sam, v vsem tem času stkal pristne prijateljske vezi. Posnet na dveh sicer med sabo precej oddaljenih lokacijah (Štajerska in Koroška), gledalcem poleg zabave ponudi tudi nekaj skritih biserov. V njem lahko med drugim tako prvič vidimo njegovo ženo Patricijo.

»Ravno zaradi tega je ta videospot zame tako poseben. V njem zrem v oči svoji osebi … in to je čudovit občutek. Njen nasmeh projektu zame prinaša še večjo lepoto in čar.« A to še ni vse. Vanj sta namreč skrila tudi Isabellino majhno modro harmoniko. Simboličen trenutek, posvečen njuni največji ljubezni.

Isaac Palma, Patricija Palma
Isaac in Patricija Palma Foto: Denis Žuran

Ljubezen in zmagoslavje

Spomnimo. Isaac Leandro Palma je v Slovenijo prvič prišel leta 2004, kasneje pa je v pri nas ostal zaradi ljubezni, saj poročen je s Slovenko Patricijo. Svojo glasbeno pot je na sončni strani Alp pričel v šesti sezoni šova Slovenija ima talent. V prvi oddaji priljubljenega in odmevnega šova je navdušil s pesmijo Moja (Toše Proeski). Žirijo ter zbrane pa je presenetil s slovenskim besedilom, in sicer kljub temu, da je bil pri nas samo nekaj mesecev. V šovu se mu je uspelo prebiti v veliki finale, kjer je na koncu osvojil drugo mesto ter premnoga srca Slovencev. Leta 2017 nas je presenetil z melodijo Če te kdaj spustim iz rok, ki je postala zmagovalna pesem 37. festivala Melodije morja in sonca, ki se je odvil v Avditoriju Portorož.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X