MMS

Poglejte, na kaj je Isaac Palma še posebej hvaležen po MMS

Tretje mesto za skladbo Zdaj je čas

Na 41. Melodijah morja in sonca je znova navdušil 29-letni Argentinec Isaac Palma, ki se je tokrat predstavil s skupino Il Divji. Glasbeniki so si na koncu s pesmijo Zdaj je čas – za katero pravijo, da je nežna, globoka, zelo lepa, pripravljamo se z dušo – pripeli odlično tretje mesto. Po festivalu si je Isaac z veseljem vzel čas za naš portal Evrovizija.com ter tako strnil svoje občutke.

Isaac Palma
Isaac Palma je znova navdušil občinstvo. Foto: Alesh Maatko

Hvalažen za vsa sporočila

Kako ste zadovoljni z nastopom na MMS 2022, ki je bil nekaj posebnega?!
Presrečen sem, da je pesem dosegla svoj namen. Dotaknila se je src številnih ljudi, tako v Avditoriju kot sedaj, ko jo je že mogoče slišati na radijskih postajah in ko si je mogoče ogledati videospot, ki prav tako močno pusti misliti. Najbolj sem vesel, da je tokrat pesem našla tudi tiste, ki ne zmorejo slišati in so skozi kretanje refrena lahko razumeli sporočilo pesmi. Posebej hvaležen sem za sporočila, ki jih te dni prejemam od gluhih in naglušnih. To je moja glavna nagrada.

Ob vsem te ne moreva mimo podpore občinstva, kajne?!
Podpora v občinstvu je bila nadvse velika, tudi na televotingu smo prejeli največje število točk. Prepevam za ljudi, zato je to zame največja možna nagrada.

Ste pričakovali tretje mesto?
Nisem pričakoval tretjega mesta, niti prvega ali drugega. Želel sem si le, da bi ljudje začutili moje sporočilo, besedilo in uživali v izvedbi. Na koncu ni tako zelo pomembno na katerem mestu pristaneš, pač pa na kakšno mesto te v svojih srcih postavijo ljudje.

Isaac Palma in Il Divji
Isaac Palma in Il Divji na odru MMS. Foto: Alesh Maatko

“Naša skladba je res nekaj posebnega. Govori o tem, da je potrebno živeti sedaj, v tem trenutku, zajemati življenje s polno žlico in dati ljubezni do sebe in drugih možnost, da nas popelje v boljši jutri. V tej pesmi se bodo našli vsi ljudje in verjamemo, da jo v teh časih marsikdo tudi potrebuje.” Isaac Palma

Isaac Palma
Isaac Palma je na MMS 2022 osvojill tretje mesto. Foto: Alesh Maatko

Delovno poletje in nove pesmi

Katere čestitke ste se najbolj razveselili?
Kot sem že rekel me te dni najbolj pobožajo čestitke gluhih ljudi, ki pravijo, da jim je v neizmerno veselje, da lahko tako lepo sporočilo ljubezni in ta glas pride tudi do njih. Sicer pa sem vesel vsake dobre misli.

Za pesem ste posneli tudi videozgodbo … nam lahko poveste kaj več?!
Videozgodbo smo posneli skupaj s skupino Il divji. V njej nastopa majhno dekle, ki močno hrepeni po ljubezni in po tem, da bi bila slišana. Oče in mamica hitita tako, kot to v današnjih časih počnemo vsi. Pogosto v naglici in vsakdanjih obveznostih ne slišimo ljudi, ki so nam najbližje. Ob koncu lahko vidimo, da je deklica gluhonema, mamica in očka pa se ji opravičita skozi kretnjo in nekako tako smo želeli spodbuditi prav vse, naj prav vsak dan najdemo čas, da bi zmogli slišati sočloveka in mu pokazati ljubezen.

Vas mika še kateri drugi festival, vas čaka to poletje še kakšen odmeven nastop?
V tem trenutku že pripravljam nove pesmi, ob vsem pa bom prepeval še na Večerni glasbeni čarovniji, ki je turneja, pa tudi presenečenj na porokah ne bo manjkalo. Se zelo veselim! Festivali pa bodo najbrž počakali do trenutka, ko bom začutil, da je pravi čas, da se znova pokažem na njih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button