ZABAVNO & DRUŽABNO

Derenda, ki se rima na legenda

Koncert ob 25. obletnici kariere

S temi besedami in rimami nas je dodobra nasmejala tudi Barnarda Žarn, ki je povezovali glasbeni večer, na katerem je naša nekdanja evrovizijska predstavnica Nuša Derenda skupaj s svojimi oboževalci proslavila 25. obletnico odmevne glasbene kariere.

Nuša Derenda
Izjemen začetek z Nuško in Nušo. Foto: Nika Hölcl Praper

Številni gosti

Na koncertu v Cankarjevem domu je slavljenka nastopila skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla in z gosti. Na odru so se Nuši Derenda pridružili glasbeni kolegi Nuška Drašček, Marko Vozelj, Isaac Palma, Andrej Šifrer, ne nazadnje pa tudi zasedba Booom, v kateri prepeva sin Matevž Derenda. Prav on je poskrbel za ganljiv trenutek večera, ko ji je pri predzadnji skladbi Energy, med katero so se ji pridružili vsi gosti, podaril krasen šopek rož.

Matevž Derenda in Nuša Derenda
Matevž Derenda je presenetil mami s šopkom. Foto: Nika Hölcl Praper

Rdeča nit koncerta

S to gesto so se glasbeni kolegi dotaknili Nušinega srca in prav srce je bilo v ospredju skozi celotni Nušin koncert. “S to rdečo nitjo koncerta smo želeli predstaviti moje srce, mojo ljubezen do glasbe, do ustvarjanja in do poslanstva, ki ga lahko živim. Tudi veliko mojih pesmi je ljubezenskih, zato se nam je zdelo smiselno, da to ljubezen prenesemo še na oboževalce.”

Nuška Drašček in Bernarda Žarn
Nuška Drašček in Bernarda Žarn Foto: Nika Hölcl Praper

Izbor oblek

Za koncert v Cankarjevem domu, ki ga je s svojo sproščenostjo in simpatičnostjo povezovala odlična Bernarda Žarn, se je Nuša skupaj s številno ekipo pripravljala kar dolgo časa. “Že samo z izborom oblek smo imeli veliko dela. Želela sem namreč reciklirati moja stara oblačila. Skupaj s kreatorji smo jih preoblikovali oziroma smo iz njih naredili nove stajlinge.”

Nuša Derenda
V duetu sta zapela Isaac Palma in Nuša Derenda. Foto: Nika Hölcl Praper

Veliki orkester

Posebno čarobnost pa je zagotovo na koncertu naredil Simfonični orkester RTV Slovenija. Nuša Derenda je z njimi že sodelovala, zato je vedela, da bo tudi na tokratnem koncertu to dodalo posebne emocije. “Nastopati s tako številnim orkestrom, pod vodstvom odličnega maestra Patrika Grebla, je res nekaj posebnega in resnično sem vesela, da sem tokrat spet lahko nastopila z njimi kot tudi z mojim bendom. Imeti vse te ljudi ob sebi ob tako pomembni obletnici je nekaj res posebnega.”

Patrik Greblo in Nuša Derenda
Patrik Greblo in Nuša Derenda Foto: Nika Hölcl Praper

Večer emocij

Se je pa na tokratnem koncertu v Gallusovi dvorani zgodil tudi prav poseben trenutek. Med pesmijo Jesen so pevko na prečudoviti gugalnici dvignili v zrak in z odlično scenografijo je obiskovalce pustila odprtih ust. Številna ekipa, ki je sodelovala pri koncertu, je tudi sicer poskrbela, da je bil koncert izveden več kot odlično in da so obiskovalci lahko plesali, peli in hkrati doživeli ogromno emocij. Nuša pa je tudi tokrat potrdila, da je izjemna vokalistka, ki je do svojih oboževalcev iskrena in nadvse srčna.

Nuša Derenda
Nuša Derenda skozi skladbo Jesen. Foto: Nika Hölcl Praper

Za konec še Mlade oči

Večer v Cankarjevem domu se je zaključil ob skladbi Mlade oči, ko je Nuša stopila med publiko in se še posebej zahvalila svoji mami in tašči. Trenutek, ko je marsikdo v dvorani dobil solzne oči. Nato se je zahvalila vsem obiskovalcem za podporo v vseh teh 25 letih in obljubila, da se bo še naprej trudila in ustvarjala. Ko je stopila z odra in ko so se ugasnile luči, pa je zaključila v svojem stilu. “Jaz bi šeeeeeee!”

https://www.facebook.com/EvrovizijaCom/videos/234724892575215/

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button