MISIJA LIVERPOOL 2023

Jokerji na odru Evrovizije z idrijsko čipko

Razkrili, kakšen bo nastop

Po odmevnih nastopih v Barceloni, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu in Londonu, so Kris, Nace, Jan, Jure in Bojan – ki so pokazali, da so se Evrovizije lotili kot pravi profesionalci – nekaj dni končno spet v domači oskrbi. A ne za dolgo! V Liverpool bodo namreč poleteli že 1. maja, saj jih pred evrovizijskim nastopom 11. maja čakajo tako vaje (prva bo 2. maja, druga pa 5. maja) kot ostale obveznosti in promocije. No, do takrat pa jih čaka doma še kar nekaj priprav, treningov in aktivnosti povezanih z nastopom na tekmovanju za Pesem Evrovizije.

Joker Out
Joker Out v Liverpool potujejo 1. maja 2023. Foto: Adrian Pregelj

Jokeri se pred odhodom v Veliko Britanijo najbolj veselijo torkovega druženja z domačimi navijači – tudi zato, ker so že malo siti nastopanja na playback in resnično pogrešajo koncerte. Koncert se bo zgodil 25. aprila ob 15. uri na Novem trgu v Ljubljani. Vstop je prost!

Zelo toplo so jih sprejeli

Kot so obljubili ob našem marčevskem snidenju, so si vedno prijazni fantje znova vzeli čas za naš portal Evrovizija.com ter spregovorili tako o turneji kot tudi o samem nastopu, kjer bo odmeval nalezljivi Carpe Diem. Za začetek je pevec skupine Joker Out, Bojan Cvjetićanin, dejal, da so v zadnjem messecu bili na šestih koncertih, v šestih različnih mestih in petih različnih državah. “Odziv publike je bil zelo lep, bili smo zelo toplo sprejeti. Tuji mediji in tuji izvajalci so nas, tako bom rekel, objeli in mi smo objeli tudi njih. Rekel bi, da je nadpovprečno veliko število ljudi pelo našo pesem v slovenščini, kakor se le da, vsaj fonetično pravilno – od otrok do starejših, tako da to je bilo zares fino za videt.”

Seveda so Jokerji sedaj fokusirani na svoj nepozaben nastop v Liverpool, kamor se odpravljajo samozavestno. “Lahko rečemo, da smo zelo samozavestni v to, da je naš nastop, kot smo si ga zamislili in kot nam ga je tudi BBC potrdil, na zelo dobri poti do tega, da bo vrhunsko izpeljan in da bo dobro zgledal in da bo točno tak, kakor si ga mi želimo. Torej, dobili smo zeleno luč za vse, kar smo si želeli, tako s strani BBC-ja, kot hvala bogu, tudi na domači strani – z RTV-ja. Bi rekel, da imamo kot delegacija zelo zdrav, spoštljiv in uspešen odnos. Naše želje že od začetka, se pravi, kar se tiče nastopa, so bile upoštevane. Dobili smo s strani RTV-ja veliko podporo. Torej ni nobenega segmenta od začetka naše poti pa do konca tega Liverpoola, ki bi bil, kar se tiče podpore RTV-ja, nepokrit. Za kar smo izjemno hvaležni in za to zelo veseli. Mislim, da si zaupamo eni drugim, da vemo najbolje, kaj moramo narediti, da dosežemo želeni rezultat. In več kot smo naredili, bomo težko. Še vsem gledalcem in poslušalcem najlepša hvala za podporo in se vidimo v Liverpoolu,” je svoje misli strnil Bojan.

V boj za finalno vstopnico letošnje Pesmi Evrovizije se bodo člani skupine podali kot deseti po vrsti v drugem predizboru v četrtek, 11. maja.

Spoznali skoraj vse delegacije

V odmevni predevrovizijski turneji, kakršne še nismo imeli, so naši glasbeniki spoznali 33 delegacij, s katerimi so vzpostavili zelo lepe in prijateljske stike. “Največ smo se družili z Irci ter s fanti iz San Marina, poleg tega je bila tu še španska pevka Blanca Paloma, pa finski in moldavski predstavnik (Kaarija in Pasha) ter seveda češka zasedba Vesna in Monika iz Litve … in tudi ostali, ki smo jih spoznali, so bili zares zelo prijetni,” so strnili fantje, ki so dodali, da so se spoznali tudi z evrovizijskimi navdušenci, s katerimi so se družili na t. i. dogodkih ‘Meet & Greet’.

Joker Out Israel Calling
Jokerji z evrovizijskim zmagovalcem 2011 (Eldar Gasimov). Foto: Alesh Maatko

Evrovizijski nastop

Tako kot vse evrovizijske delegacije so morali tudi naši glasbeniki v prvem tednu v marcu oddati končno verzijo za odrski nastop v Areni Liverpool. Scenografija bo namreč omogočala, da so bodo glasbeniki – ki bodo izkoristili podaljšan oder – zlili z občinstvom. Tako naša televizija kot organizatorji (britanski BBC) so jih pri tem maksimalno upoštevali, kar pomeni, da so v veliki meri usklajene luči, kamere in režija. Fante čakajo tako vaje, vaje in še enkrat vaje. Ob tem ni odveč če omenimo, da je njihov koreograf Matic Zadravec, ki je z Jokerji, predvsem z Bojanom Cvjetićaninom že sodeloval.

Joker Out
Pesem Carpe Diem so prvič predstavili v posebni oddaji. Foto: Katja Kodba / RTV SLO

In še oblačila z idrijsko čipko

Za konec ne moremo mimo oblačil. “Lahko vam zaupamo, da bomo imeli na oblekah idrijske čipke, ki so narejene po meri. Gre v bistvu za zelo lep dodatek, ki bi ga lahko opisali kot kulturni element Slovenije, ki bo krasil naše evrovizijske oprave,” so nam zaupali Jokerji, ki so še povedali, da za stajling skrbi Damir Raković Ponoreli, ki med drugim oblači Dina Merlina in Senidah. Damir je ob tej priložnosti združil moči z Andražem Drobničem, ki je dobil zanimivo idejo, in sicer da bodo v oblačila naših fantov vključili, kot so že povedali, idrijsko čipko. Kako bo vse skupaj izgledalo bomo izvedeli najkasneje 11. maja, ko bomo držali pesti za Krisa, Naceta, Jana, Jureta in Bojana, ki so jim stavnice več kot naklonjene. Srečno Jokerji!

“Na evrovizijski oder bomo v drugem predizboru, 11. maja, stopili z ničemer drugim kot s karizmo.” Jokerji

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
7
+1
1
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button