ZABAVNO & DRUŽABNO

Alex Volasko spregovoril o domu, ki ga v zadnjem letu izgubil

Težko obdobje prineslo nove pesmi

Čeprav je za Alexom Volaskom precej stresno obdobje (glasbenik se je namreč decembra lani ločil od Saše Lešnjek), se zdi, da mu je ta čas prinesel tudi navdih za ustvarjanje novih, precej čustvenih skladb. Eno izmed njih bo predstavil tudi na Popevki 2023, za katero pravi, da je njegova najbolj osebnoizpovedna pesem doslej.

Zarečeni kruh je vedno najslajši

“Če bi me pred petimi leti vprašali, ali se bom še kdaj vrnil na oder Popevke, bi verjetno brez pomisleka izstrelil NE! Po skladbi ‘Če pomlad nikoli več ne pride’ sem bil prepričan, da je zdaj čas za druge izzive in da sem rekel zadnjo. A zarečeni kruh je vedno najslajši in izgleda bom spet dobil porcijo sveže pečenega. No, prišla so neurja in popolno nemirje, v zadnjem letu pa sem se znašel v neopisljivem vrtincu emocij, ki jih prej nisem niti poznal. Rodil se je tretji album, prva pesniška zbirka pa je ravno v tisku. Vse občutke, ki so me in me še držijo v prijemu, izlivam v tej pesmi o spominih, upanju, minljivosti in večni ljubezni,” je na svojem facebook profilu zapisal Volasko, ki se je dotaknil tudi Popevke, na kateri je že slavil.

Osebnoizpovedna zgodba

“Na letošnji Popevki 2023 torej predstavljam pesem ‘Oda Ljubljanskemu gradu’. A naj vam že sedaj priznam, da je to moja najbolj osebnoizpovedna pesem doslej. In presrečen sem, da se vračam na ta prekrasen oder, ki je skoraj kot moj drugi dom. Dom, ki sem ga v zadnjem letu izgubil. A čutim, da me čaka, da ga spet najdem. Drugje in nekoč in nekje … se vidimo 9. septembra na Popevki 2023. Komaj čakam,” je svoj zapis zaključil Alex Volasko.

Alex Volasko in Saša Lešnjek
Alex Volasko in Saša Lešnjek na Popevki 2018. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button