EMA

Verjamem, da nam bo letos uspelo, pravi Andrej Hofer

Tik pred odhodom v Malmö, kjer bo med 14. in 18. majem potekal že 58. evrovizijski izbor, smo poklepetali tudi s slovenskim komentatorjem izbora, Andrejem Hoferjem.

Andrej HoferFoto: Alesh Maatko

Poleg tega, da bo Andrej Hofer skrbel za stike z javnostmi, pa bo, tako kot smo zadnja leta že vajeni, komentiral tudi vse tri evrovizijske večere. “Če
se ne motim, imamo letos pred vsakim nastopom na voljo 40 sekund, da
predstavimo naslednjega izvajalca. To se lahko sliši veliko, a ni, ker
je treba v tem času gledalcem predstaviti čim več zanimivih informacij o
posameznih predstavnikih. Res pa je, da so bili ti intervali v
preteklosti tudi že krajši,« je dodal in opozoril, da se tudi v času, ko
gledalci po vsakem končanem nastopu opazujejo razglednico z napovedjo
naslednjega izvajalca, dogaja marsikaj zanimivega. Povedal nam je: »V
času, ko organizatorji predvajajo razglednico, morajo scenski delavci in
ustvarjalci zamenjati prizorišče za drugega izvajalca. Včasih je
neverjetno videti, kako se množica petdesetih ljudi zapodi na oder,
pospravi vse in se spet umakne. To so pravi kaskadeji,”
je napeto dogajanje med posameznimi nastopi opisal Hofer.

Skozi oba evrovizijska predizbora in veliki finale, bi bo na Švedskem 18. maja, bo slovenske gledalce popeljal komentator Andrej Hofer. Ta se na svojo nalogo, kot tudi naša predstavnica Hannah Mancini in njena odrska ekipa, pripravlja že dlje časa. »Včasih je Evrovizija potekala v enem večeru, zdaj so na sporedu kar trije, pred vsakim večerom pa imamo še tri generalke. Ko vi Evrovizijo gledate prvič, jo mi že četrtič, kar velja za vsak prenos posebej. Internet pri pripravah precej pomaga, prave informacije pa dobimo na kraju dogodka. Tam smo, da dobimo še sliko iz ozadja, spremljamo tiskovne konference in ostalo evrovizijsko dogajanje. Tako lahko glasbenike precej bolj spoznamo in dobimo tudi informacije, ki jih na internetu ne bi mogli najti,« je o poteku priprav na komentiranje razložil Andrej.

Dodal je, da je priložnosti za spoznavanje z evrovizijskimi glasbeniki ob različnih priložnosti kar veliko: “Res je, da so eni izvajalci bolj dostopni, drugi manj. So države, ki želijo ohraniti svoj status nedosegljivosti, takšna sta na primer Izrael in Velika Britanija. Letos je bila denimo zgovorna francoska predstavnica, s katero smo se tudi spoznali. Za vsakega pevca si je nemogoče vzeti toliko časa, ker sam opravljam tudi delo vodje za stike z javnostmi, kar pomeni, da sem z našimi predstavniki tudi pri intervjujih in gostovanjih v oddajah.

Andrej Hofer (levo) z našo evrovizijsko ekipo.Foto: Alesh Maatko

Andreja smo povprašali tudi o tem, iz katerih držav so letos prejeli največ ponudb za intervjuje z našo predstavnico. “Največ zanimanja, tudi zaradi tega, ker je od tam največ evrovizijskih oboževalcev, je bilo iz Grčije in Španije, tudi Anglije. Veliko sporočil smo prejeli tudi od posameznih blogerjev in oboževalcev, ki Evrovizijo spremljajo. Morda je bilo teh celo več kot pravih novinarjev,” je odgovoril.

Andrej HoferFoto: Alesh Maatko

Niti v komentatorski kabini pa včasih ni nič manj zanimivo. Številni oboževalci, ki Evrovizijo spremljajo pred malimi ekrani, se verjetno še spomnijo leta 2011 in Andrejevega vzklikanja ob uvrstitvi Maje Keuc v veliki finale. Bo v primeru, da tudi Hannah uspe kaj podobnega, letos reagiral podobno? “Z veseljem bi vpil, če bo le priložnost za to. To pride spontano, v trenutku, ko si res ponosen na tak dosežek. Zelo nehvaležna stvar za komentatorja je namreč ta, ko mora gledalcem doma sporočiti, da se nismo uvrstili v finale, da spet nekaj ni šlo v redu. To so zoprni občutki. Ljudem moraš še vedno dati nek optimizem, pametno razlago, ki se ti mora takrat poroditi v glavi. A pred samim dogodkom ne vadim posameznih odzivov,” je povedal Andrej, ki tudi letos verjame v uspeh naše delegacije.

Slovenci smo velikokrat premalo ponosni in premalo optimistični, jaz pa sem optimist in verjamem, da nam bo letos uspelo. Tudi zato, ker je na izboru precej balad, sploh v našem predizboru. Pred Slovenijo bomo slišali dve počasni skladbi. Verjamem, da bomo uspeli priti do velikega finala,” je zaključil Andrej.

Če se bodo njegova pričakovanja uresničila, bomo videli 14. maja, ko bo slovenska predstavnica Hannah Mancini s pesmijo Straight into love lotila vstopnico za sklepno dejanje letošnjega evrovizijskega izbora.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button