EMA

Kaj tuji mediji mislijo o prvi slovenski vaji ter o naši Hannah?

Hannah je v ponedeljek, kot tretja po vrsti, opravila svojo prvo vajo v Malmö Areni. Zanimalo nas je, kako so tuji mediji komentirali prvo slovensko vajo, tako da smo malce pobrskali po tujih straneh … in samo za vas zbrali nekaj komentarjev, odzivov in mnenj,.

Gremo po vrsti. Na evrovizijski strani escxtra.com, katere ekipa že od ponedeljka v živo spremlja tamkajšnje vaje, so bili komentarji mešani. Najbolj jih je motila vokalna izvedba Hannah.

Hannah je na vaji dala vse od sebe.Foto: Sander Hesterman (EBU)

“Modro ozadje za Slovenijo se odlično ujema z odrskim nastopom. Veliko koreografije s tremi plesalci in Hannah. Vidimo pa tudi dve spremljevani vokalistki. Vokalno je dovolj močna, vse tja do drugega refrena, potem pa vse skupaj postane šibko. Nekaj posnetkov kamere je čudnih, to se mora spremeniti! Sliši se zelo energično, vendar nisem prepričan, če bo to dovolj za finale; po drugi strani, pa je bila to komaj prva vaja,” je po prvi vaji zapisal član ekipe, ki mu je bila všeč energija naše predstavnice.

“To so prvi vprašljivi vokali današnjega dne, s seboj ima tudi dve spremljevalni vokalistki. Scensko je odlično in je prava sprememba od prvih dveh skladb, ki smo jih videli, ampak Hannah je na visokih tonih šibka.”

“V drugem poskusu je Hannah že veliko boljša, še vedno pa je nekaj vprašljivih vokalov. Ta nastop je zelo energičen, kamera se veliko osredotoča na plesalce. To je veliko več od navadnega vizualnega šova, ki smo jo dobili pri prvih dveh predstavnikih,” so zaključili s komentarji glede Slovenije.

Foto: Sander Hesterman (EBU)

Pobrskali smo tudi po grški spletni strani oikotimes.com, kjer so posebej izpostavili kaj jim je bilo všeč in kaj ne. Zadovoljni so bili z vokalno izvedbo Hannah, nad njeno obleko pa niso najbolj navdušeni.

Všeč jim je bilo …Kaj jim NI bilo všeč?
“Všeč nam je koreografija in vokalna izvedba. Hannah je pripravljena,
da nam predstavi nekaj zelo energičnega, čeprav ji svetloba in barve ne
pomagajo tako zelo, kot bi si nekdo morda mislil.”
“Obleka je grozna, v njih Hannah izgleda kot transvestit. Pomanjkanje
LED zaslonov pevki ne naredi nič dobrega, to se opazi, ko gledaš
posnetke nastopa. Bojimo se, da Sloveniji uvrstitev v finale ne bo
uspela.”
Foto: Thomas Hanses (EBU)

Evrovizijsko dogajanje spremljajo tudi na vse bolj uveljavljeni evrovizijski strani eurovisionary.com, ki so se o prvi vaji naše predstavnice kar razpisali.

Foto: Sander Hesterman (EBU)

“Mnenja pri tej skladbi so mešana, saj so nekateri od pevke veliko pričakovali. Nastop se začne s Hannah, ki je oblečena v črn usnjeni top in črne usnjene hlače. Na odru se ji pridružijo trije plesalci, oblečeni v podoben stil kot pevka sama. Slovenska skladba ima ogromno koreografije, z dobro uprizorjeno rutino. Ozadje je na začetku odeto v modre in bele barve, nakar se vse prelevi v rdeče in belo, na koncu pa se vrnemo v modro-bele odtenke. Luči dajejo dober kontrast na zaslonu.”

Ne zanima me zmaga, obožujem to skladbo. Navijam za Hannah.

Perfektno. Slovenija nas bo spravila na noge. Prosim, glasujte za njih!

Ni slabo, ampak nisem prepričan, če se uvrsti v finale.

Komentarji različnih uporabnikov

“Vokalna izvedba Hannah je bila, dipolomatsko povedano, malce napeta. Pri njej je morda večji poudarek na predstavitvi, kot na samem vokalu. V drugo je bilo vokalno veliko boljše in močnejše, še vedno pa se lahko izboljša. Delo s kamero je brezhibno, s posnetki Hannah same in njenih plesalcev iz vseh zornih kotov, z bogatimi bližnjimi posnetki, pri katerih pevka zgreši kar nekaj pogledov v kamero.”

Hannah v vrtoglavih petkah.Foto: Thomas Hanses (EBU)

Na wiwibloggs.com sta mnenje izrazila Wiwi in Vebooboo, ki sta bila nad našo predstavnico prijetno presenečena.

Wiwi: “Meow! Hannah iz Slovenije se je na današnjih prvih vajah prelevila v Catwoman. Pevka je v obleki srbske oblikovalke pokazala vse svoje obline. Trije plesalce okoli nje delajo nekakšne sklece in razkazujejo svoje tricepse, s tem pa pokažejo, da je Hannah kraljica večera. Hannah, s katero smo se pogovarjali že v Amsterdamu, nam je pričarala pravo klubsko vzdušje, ki nas kar premakne. Upajmo, da bo Evropa glasovala za Hannah v prvem predizboru.”

Vebooboo:Kakšno prijetno presenečenje, da to vse skupaj ne bo Bolgarija 2012. Na nacionalnem izboru je bila Hannah čisto sama na odru, sedaj pa je s seboj pripeljala kar tri vroče plesalce. Največja nadgradnja današnjega dne.”

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button